Dangiški eklerai su vaniliniu kremu

Autorius apie receptą

Tikriausiai dar nesutikau pasaulyje tokio žmogaus, kuris nemėgtų savęs kartas nuo karto palepinti kokiu saldumynu. Ir vargu ar atsirastų toks žmogus, kuris bent kartą savo gyvenime nebūtų paragavęs tradicinio plikytos tešlos pyragaičio su kremu, dar kitaip vadinamo ekleru. Tai itin švelnus ir taurus skanumynas. Šį kartą parodysiu kaip aš juos gaminu su vaniliniu kremu ir man jie gaunasi tiesiog dangiški. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Eklerų receptas yra gana lankstus, todėl galite eksperimentuoti su įvairiais ingredientais: 

  • Vietoje grietinėlės sviesto galite naudoti margariną, tačiau tuomet skonis bus šiek tiek kitoks.
  • Jei norite sveikesnės alternatyvos, galite naudoti speltos arba pilno grūdo miltus vietoj įprastų, tačiau tuomet tešlos konsistencija gali šiek tiek skirtis.
  • Kremui galite naudoti ne tik karvės pieną, bet ir kokosų, migdolų ar avižų pieną, jei laikotės veganinės dietos ar turite laktozės netoleravimą.
  • Vietoje įprasto cukraus galite naudoti rudą cukrų, medų arba klevų sirupą, tačiau tuomet reikėtų atitinkamai koreguoti kiekius.
  • Vanilę galite pakeisti vanilės ekstraktu, vanilės ankštimi ar vaniliniu cukrumi pagal turimus produktus.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Labai svarbu tešlą kaitinti tol, kol ji pradės atsiskirti nuo prikaistuvio kraštų - tai užtikrins, kad eklerai iškils tinkamai.
  • Kiaušinius į tešlą įmaišykite tik tada, kai masė jau bus atvėsusi, kitaip jie gali sukrešėti.
  • Niekada neatidarinėkite orkaitės kepimo metu, nes staigus temperatūros pokytis gali sugadinti eklerų struktūrą.
  • Eklerai turi būti visiškai atvėsę prieš įdarant juos kremu, kitaip kremas gali ištirpti ir ištekėti.
  • Geriausia eklerus patiekti tą pačią dieną, kai jie pagaminti, nes plikytos tešlos gaminiai greitai praranda traškumą.
  • Ruošdami kremą, būtinai nuolat maišykite, kad išvengtumėte gumuliukų susidarymo.

Ingredientai

    Tešlai:
    • pienas: 1 stiklinės (250 mililitrų)
    • grietinėlės sviestas: 100 gramų
    • miltai: 150 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • kiaušiniai: 4
    Kremui:
    • pienas: 400 mililitrų
    • kiaušinių tryniai: 2
    • miltai: 1,5 valgomojo šaukšto
    • krakmolas: 1,5 valgomojo šaukšto
    • cukrus: 80 gramų
    • vanilė: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešla: Prikaistuvyje sumaišome pieną, ištirpintą sviestą ir druską.
  2. 2. Suberiame persijotus miltus, išmaišome ir gautą masę užverdame.
  3. 3. Nukeliame ją nuo kaitros ir paliekame atvėsti.
  4. 4. Nuolatos plakdami masę įmušame kiaušinius.
  5. 5. Pasiruoštą tešlą supilame į konditerinį maišelį (jeigu neturite, naudojame plastikinį maišelį, nukirpę jo kampą).
  6. 6. Išklojame kepimo skardą su kepimo popieriumi ir ant jo išspaudžiame tešlą iš maišelio.
  7. 7. Išspaudžiame apytikriai 10 centimetrų ilgio juosteles palikdami tarp jų maždaug 5 centimetrų tarpus.
  8. 8. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
  9. 9. Eklerus kepame maždaug 25 minutes. Visą šį laiką jokiu būdu neatidarinėjame orkaitės!
  10. 10. Kai eklerai iškepa, išgremžiame juose ertmes kremui.
  11. 11. Kremas: Kruopščiai ištriname trynius su cukrumi ir vanile.
  12. 12. Po truputį pilame pieną ir suberiame persijotus miltus.
  13. 13. Maišydami suberiame krakmolą. Išmaišome, kad neliktų gumuliukų.
  14. 14. Masę maždaug 3-5 minutėms įdedame į mikrobangų krosnelę įjungę ją maksimaliu režimu.
  15. 15. Pagaminę kremą įdarome juo eklerus.
  16. 16. Papuošimas (nėra būtina): Ištirpiname šokoladą ir apliejame juo atvėsusius pyragaičius. Taip pat galite papuošti skaldytais riešutais, įvairiais pabarstukais. Skanaus!
Dangiški eklerai su vaniliniu kremu

Atsiliepimai

Avižinė košė su sūrio pyrago skoniu
(1)