Tikriausiai dar nesutikau pasaulyje tokio žmogaus, kuris nemėgtų savęs kartas nuo karto palepinti kokiu saldumynu. Ir vargu ar atsirastų toks žmogus, kuris bent kartą savo gyvenime nebūtų paragavęs tradicinio plikytos tešlos pyragaičio su kremu, dar kitaip vadinamo ekleru. Tai itin švelnus ir taurus skanumynas. Šį kartą parodysiu kaip aš juos gaminu su vaniliniu kremu ir man jie gaunasi tiesiog dangiški. Neseniai pasakojau kaip gaminu eklerus su varškės ir grietinėlės įdaru bei eklerus su plikytu kremu, tačiau šie taip pat yra verti Jūsų dėmesio. Keičiu įdarus ir šis desertas niekada neatsibosta mano šeimai!
Ingredientai
Tešlai:
pienas: 1 stiklinės (250 mililitrų)
grietinėlės sviestas: 100 gramų
miltai: 150 gramų
druska: žiupsnelio
kiaušiniai: 4
Kremui:
pienas: 400 mililitrų
kiaušinių tryniai: 2
miltai: 1,5 valgomojo šaukšto
krakmolas: 1,5 valgomojo šaukšto
cukrus: 80 gramų
vanilė: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Tešla: Prikaistuvyje sumaišome pieną, ištirpintą sviestą ir druską.
2. Suberiame persijotus miltus, išmaišome ir gautą masę užverdame.
3. Nukeliame ją nuo kaitros ir paliekame atvėsti.
4. Nuolatos plakdami masę įmušame kiaušinius.
5. Pasiruoštą tešlą supilame į konditerinį maišelį (jeigu neturite, naudojame plastikinį maišelį, nukirpę jo kampą).
6. Išklojame kepimo skardą su kepimo popieriumi ir ant jo išspaudžiame tešlą iš maišelio.
7. Išspaudžiame apytikriai 10 centimetrų ilgio juosteles palikdami tarp jų maždaug 5 centimetrų tarpus.
8. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
9. Eklerus kepame maždaug 25 minutes. Visą šį laiką jokiu būdu neatidarinėjame orkaitės!
10. Kai eklerai iškepa, išgremžiame juose ertmes kremui.
11. Kremas: Kruopščiai ištriname trynius su cukrumi ir vanile.
12. Po truputį pilame pieną ir suberiame persijotus miltus.
13. Maišydami suberiame krakmolą. Išmaišome, kad neliktų gumuliukų.
14. Masę maždaug 3-5 minutėms įdedame į mikrobangų krosnelę įjungę ją maksimaliu režimu.
15. Pagaminę kremą įdarome juo eklerus.
16. Papuošimas (nėra būtina): Ištirpiname šokoladą ir apliejame juo atvėsusius pyragaičius. Taip pat galite papuošti skaldytais riešutais, įvairiais pabarstukais. Skanaus!
17. Rekomendacija: Daugiau eklerų receptų rasite: Eklerų receptai.