Tikrai Jums visiems nepameluosiu pasakydama, kad šis nekeptas maskarponės sūrio pyragas su damų piršteliais yra fantastiškas, itin nesunkiai pagaminamas ir nerealiai tinkantis, kai norisi pasilepinti. Tikrai vertas visų pagyrų.
maskarponės sūris: 250 gramų (kitą kartą dėčiau kiek daugiau)
grietinėlė: 200 gramų
cukraus pudra: 175 gramų
avietės: 700 gramų
apelsinų sultys: iš 0,5 vnt.
vanilės ekstraktas: 0,5 arbatinio šaukštelio
druska: mažo žiupsnelio
šilauogės: 250 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia imame tortinę formą, išklojame dugną ir kraštus sviestiniu popieriumi. Kraštams iškerpame kiek aukštesnę plačią juostą, nei yra pati forma.
2. Avietes (aš naudojau šaldytas) dedame į dubenį, supilame apelsinų sultis ir įdedame maždaug 50 gramų cukraus pudros. Lengvai permaišome bei atidedame į šoną.
3. Tada į maskarponės sūrį sudedame likusią cukraus pudrą ir išmaišome.
4. Tuomet atskirame inde sumaišome grietinėlę, vanilės ekstraktą (galima ir nedėti), druską ir supilkite į maskarponės sūrį. Šluotele plakame maždaug 4 minutes arba tol, kol viskas tampa tiršta.
5. Po to į formą dedame į dvi-tris dalis perlaužtus damų pirštelius, ant viršaus - pusę aviečių ir paskirstome pusę maskarponės sūrio masės. Pakartojame dar vieną kartą sluoksniavimo dalį.
6. Ant viršaus užberiame šilauoges ir dedame į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms arba geriausia visai nakčiai. Lepinamės!