Kol rudens sezonas dar dovanoja pilnas pintines sodo gėrybių, metas kepti pačius įvairiausius pyragus. Kadangi turėjau daug kriaušių, prisiminiau savo labai pamiltą kriaušių pyragą - Torta di Pere, kurį nusižiūrėjau keliaudama prieš maždaug 10 metų Italijoje. Tuo metu buvome apsistoję pas vieną šeimą ir būtent jie pavaišino šiuo pyragu. Pamenu, kad mūsų šeimai labai patiko ir visi suvalgėme tikrai ne po vieną gabaliuką. Garbaus amžiaus ponia negailėdama pasidalino receptu ir sakė, kad daug šeimų Italijoje smaližiauja būtent šitaip. Ir atkartojus pyragą namie, skonis tikrai buvo tas pats. Tad rekomenduoju drąsiai ir Jums!
Gaminant buvo naudojama 26 centimetrų skersmens kepimo forma.