Autorius apie receptą
Šis desertas pasižymi traškia, biria viršutine dalimi ir sultinga, saldžiarūgšte braškių džemo įdaru, kuris ideališkai papildo trapią tešlą. Šio pyrago paruošimas gali atrodyti paprastas, tačiau rezultatas visada džiugina tiek šeimos narius, tiek svečius. Unikalus šio pyrago skonis sukuria harmoningą saldaus ir rūgštaus skonių derinį, o malonus braškių aromatas pripildo namus jaukia šiluma. Pyrago paruošimo procesas yra pakankamai paprastas, kad net ir pradedantis kulinaras galėtų sėkmingai iškepti šį puikų desertą. Kiekvienais metais vasaros pabaigoje, kai braškes galima keisti sezoninėmis uogomis, šis pyragas tampa nuostabiu būdu išsaugoti vasaros skonį per visus metus.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje braškių džemo galima naudoti aviečių, vyšnių, juodųjų serbentų arba persikų džemą, kas suteiks pyragui kitokį, bet nemažiau skanų aromatą ir skonį.
- Jei neturite sviesto, galite pakeisti jį margarinu, tačiau skonis gali šiek tiek skirtis.
- Cukrų galima pakeisti rudaisiais cukranendrių cukrumi, tai suteiks pyragui gilesnį, karamelizuotą skonį.
- Kvietinius miltus galima maišyti su spelta miltais santykiu 50:50, tai suteiks pyragui riešutinį poskonį.
- Jei norite suteikti pyragui švelnų prieskonių aromatą, galite įmaišyti pusę arbatinio šaukštelio cinamono arba vanilės ekstrakto.
- Kepimo miltelius galima pakeisti soda ir citrinos sultimis (1/2 šaukštelio sodos ir 1 šaukštas citrinos sulčių).
- Norint sumažinti cukraus kiekį, galima naudoti natūralų medų arba klevų sirupą, tačiau tuomet reikia sumažinti skysčių kiekį recepte.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Tešlą minkykite šaltomis rankomis, taip ji nebus lipni ir lengviau dirbsite.
- Prieš dėdami į šaldytuvą, tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę, kad neišdžiūtų.
- Patikrinkite pyrago paruošimą įbesdami medinį pagaliuką – jei ištrauktas jis bus sausas, pyragas iškepęs.
- Kepimo formą galima iškloti kepimo popieriumi vietoj tepimo sviestu ir barstymo miltais.
- Norint gauti dar traškesnę trupininę viršutinę dalį, į viršutinį sluoksnį galima įmaišyti saujelę smulkintų riešutų.
- Prieš tarkuojant tešlą, ją galima palaikyti šaldiklyje apie 15 minučių, taip bus lengviau tarkuoti.
- Pyragą reikia atvėsinti formoje prieš pjaustant, kad jis nesuskiltų.
- Norint intensyvesnio braškių skonio, į džemą galima įmaišyti šaukštą šviežių braškių uogienės.
- Pyragą galima laikyti kambario temperatūroje iki 3 dienų, o šaldytuve – iki savaitės.
Atsiliepimai