Šis nuostabus desertas sujungia minkštą pyragą su karamelizuotais bananais, sukurdamas nepamirštamą skonių harmoniją. Apverstas bananų pyragas turi gilias šaknis tradicinėje Karibų virtuvėje, tačiau šiandien jis tapo populiarus visame pasaulyje dėl savo unikalaus skonio ir paprasto paruošimo proceso. Karamelinis padažas, susimaišęs su sultingais bananais, sukuria tiesiog dangišką sluoksnį, kuris tampa pyrago viršumi jį apvertus. Pyragas yra šiek tiek drėgnas, minkštas ir turi subtilų cinamono aromatą, kuris puikiai papildo bananų saldumą. Jei ieškote būdo panaudoti prinokusius bananus, šis pyragas yra tobulas sprendimas!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Nors tradicinis receptas reikalauja rudo cukraus, jį galite pakeisti kokosų cukrumi, kuris suteiks subtilų kokosų poskonį, arba klevų sirupu, kuris suteiks gilesnį, sodresnį saldumą.
- Miltus galite pakeisti viso grūdo miltais arba dalį jų pakeisti migdolų miltais, kad pyragas būtų dar drėgnesnis.
- Jei neturite kepimo miltelių, galite naudoti kepimo sodą, tačiau tuomet pridėkite šaukštą citrinų sulčių ar acto.
- Veganiškoje versijoje sviestą galite pakeisti kokosiniu aliejumi, o kiaušinius - obuolių tyre (vienam kiaušiniui reikės apie 60 g tyrelės).
- Pienui galite naudoti bet kokį augalinį pieną - kokosų, migdolų ar avižų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norint pasiekti geriausią rezultatą, rinkitės prinokusius, bet ne pernokusius bananus - jie turėtų būti geltoni su keliais rudais taškeliais. Ypač svarbu leisti pyragui šiek tiek atvėsti prieš jį apverčiant, kitaip karamelinis padažas gali ištekėti ir bananai gali išsiskirti. Apverstas pyragas geriausiai skonis, kai patiekiamas šiltas, galbūt su šlakeliu plaktos grietinėlės ar vanilinių ledų. Pyrago skonis dar labiau išryškėja kitą dieną, kai visi aromatai susilieja, todėl jį galima paruošti iš anksto. Jei mėgstate intensyvesnį karamelės skonį, prieš karamelizuodami cukrų, įmaišykite žiupsnelį druskos.
Atsakinėjama į Komentarą