Minkštas ir kvapnus konservuotų ananasų pyragas su jogurtu yra tobulas pasirinkimas tiems, kurie mėgsta subtilų tropinių vaisių skonį derinant su puriu tešlos tekstūra. Pyragas pasižymi ypatingai minkšta tekstūra, kuri ištirpsta burnoje, ir maloniu ananasų aromatu, kuris sklinda po visus namus kepimo metu. Konservuoti ananasai sukuria drėgmę ir saldumą, o jogurtas suteikia kreminį švelnumą. Šis receptas puikiai tinka tiek kasdieniam mėgavimuisi su kava ar arbata, tiek ypatingoms progoms, kai norite nustebinti svečius.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje kokosų miltų galima naudoti migdolų miltus, smulkintus riešutus arba kukurūzų krakmolą tokiu pačiu kiekiu.
- Ananasų skonio jogurtą galima pakeisti vaniliniu, graikišku arba kokosų skonio jogurtu, išlaikant tą patį kiekį.
- Saulėgrąžų aliejų galima pakeisti rafinuotu kokosų aliejumi arba lydytu sviestu, tačiau reikia naudoti 110 gramų sviesto vietoj 120 gramų aliejaus.
- Vietoje konservuotų ananasų galima naudoti šviežius, tačiau juos reikėtų trumpai patroškinti su trupučiu cukraus, kad būtų minkštesni.
- Maraschino vyšnias galima pakeisti konservuotomis vyšniomis, šviežiomis vyšniomis arba trešnėmis, priklausomai nuo sezono.
- Cukrų galima pakeisti rudu cukrumi, kokosų cukrumi arba cukraus ir medaus mišiniu (200 g cukraus ir 20 g medaus).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Visus ingredientus rekomenduojama iš anksto išimti iš šaldytuvo, kad pasiektų kambario temperatūrą – taip tešla geriau išsimaišys.
- Prieš dedant į tešlą, konservuotus ananasus būtina gerai nusausinti, kad pyragas netaptų per drėgnas.
- Kepimo formą patartina ištepti sviestu ir apibarstyti miltais, net jei naudojate kepimo popierių – taip užtikrinsite, kad pyragas lengvai atsiskirs nuo formos kraštų.
- Orkaitę būtinai įkaitinkite iš anksto, bent 15 minučių prieš dėdami kepinį.
- Kepimo metu neatidarinėkite orkaitės durų pirmas 30 minučių, nes pyragas gali sukristi.
- Po kepimo leiskite pyragui pilnai atvėsti formoje prieš išimdami – tai padės išlaikyti jo formą.
- Pyragas skanesnis antrą dieną, kai skoniai labiau susigeria.
- Serviruokite su šlakeliu grietinėlės arba vanilinio ledų kamuoliuku šiltuoju metų laiku.