Labai skanus, skalsus varškės pyragas, ne tik kad greitai pagaminamas, bet ir vienas iš pačių skaniausių varškės pyragų, kuriuos aš esu kepusi. Man varškės pyragai apskritai vieni gardžiausių ir tikriausiai patys sočiausi (tikrai per maža nepasirodys užkandus žemiau pavaizduotą šio pyrago porciją), o kadangi naminės varškės dažnai parsivežu grįžusi iš gimtinės, tai ir palyginus nėra brangūs. Tai taip pat didžiulis privalumas, jei skaičiuojate santaupas.
Beje, šis pyragas itin panašus į vadinamąjį
Karališką varškės pyragą, esu gaminusi aš ir jį, bet ten tešla gaunasi kietesnė (dedasi kiaušinis), pyragas sunkiau riekiasi, todėl šis variantas man asmeniškai labiau patiko. Kita vertus, kaip dar vieną galimą įdaro variantą palikau iš Karališko varškės pyrago recepto - renkamės įdaro receptą priklausomai nuo to, kokius produktus turime savo virtuvėje.
Pyragą aš kepiau 24 centimetrų skersmens kepimo formoje - tešlos buvo sakyčiau minimaliai tiek, kiek reikėjo tokio dydžio formai, tad reikėjo kruopščiai paskirstyti, kad pasidengtų visas formos dugnas. Bet gavusi rezultatą kitą kartą gamindama vėl imčiau tokį patį dydį. Dar galimas variantas ir kiek mažesnė kepimo forma - gautume storesnius visus sluoksnius. Bet varškės kiekį, manau, imčiau tą patį, kad nebūtų pernelyg storas. Tad rekomenduoju būtinai pamėginti.