Morkos itin tinka ne tik įvairiuose patiekaluose, bet ir desertuose, pyraguose ar tortuose. Ypatingai morkų pyragai man pačiai savo skoniu primena vaikystę, rudenį ir močiutę. Jie visada būna saldūs ir tirpstantys burnoje.
Kai pasakau draugams, kad iškepiau morkų pyragą, visi labai nustemba. Jie negali patikėti, kad daržovių naudojimas pyragui yra visiškai įprastas ir natūralus dalykas. Bet paragavę pyrago, jie greitai pakeičia nuomonę. Kaip ir visada kartoju - privalu išmėginti naujus patiekalus, kurie Jums gali labai patikti. Tad imkite receptą ir pradėkite gamybą jau dabar!
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje įprasto balto cukraus galite naudoti rudą cukrų, kuris suteiks pyragui karamelizuotą skonį ir tamsesnę spalvą.
- Jei neturite sviesto, galite pakeisti jį kokosų aliejumi, tačiau tada pyragas įgaus subtilų kokosų aromatą.
- Kiaušinius galima pakeisti bananu (vienam kiaušiniui – pusė prinokusio banano) arba obuolių tyre (vienam kiaušiniui – 60 g obuolių tyrės), jei laikotės veganiškos mitybos.
- Įprastus kvietinius miltus galima pakeisti pilno grūdo kvietiniais miltais, tačiau tuomet pyragas bus tankesnis ir maistingesnis.
- Jei neturite miltelinio cukraus, galite jį lengvai pasigaminti patys – sumalant įprastą cukrų kavos malūnėliu.
- Norint paįvairinti skonį, galima įdėti saują razinų, džiovintų spanguolių arba kapotų riešutų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Morkas geriausia tarkuoti smulkia tarka, kad jos tolygiai pasiskirstytų tešloje ir greičiau išspaustų sultis.
- Prieš kepant pyragą, kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais, taip užtikrinsite, kad pyragas lengvai atsiskirs nuo formos.
- Prieš supilant tešlą į kepimo formą, būtinai gerai išmaišykite visus ingredientus, kad neliktų cukraus ar miltų gumulėlių.
- Tešlos konsistencija turi būti vidutinio tirštumo – nei per skysta, nei per tiršta, kad pyragas iškeptų tolygiai.
- Kepimo laiką koreguokite pagal savo orkaitės ypatumus – pyragas yra iškepęs, kai įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago vidurį, jis ištraukiamas švarus.
- Pyragą dėkite į orkaitę tik tada, kai ji pasiekia reikiamą temperatūrą.
- Prieš pjaustant, leiskite pyragui visiškai atvėsti, kad jis nesutrupėtų.
- Norint pabrėžti morkų skonį, į tešlą galima įdėti žiupsnelį cinamono ar muskato riešuto.
Kotryna
Atsakyti
Danute Raistine
Atsakyti
Aldona
Atsakyti
Dalia
Atsakyti
Lina
Atsakyti