Snickers’inis tinginys su Rududu ir sūdytais žemės riešutais 🥜

2025-04-01 Autorius oSkanu.lt

Snickers’inis tinginys su Rududu ir sūdytais žemės riešutais 🥜
Snickers'inis tinginys su Rududu ir sūdytais žemės riešutais – tai saldus ir sūrus šedevras, kuris bus mėgstamas visų šeimos narių. Šis desertas yra tobulas derinys tarp tradicinio tinginio ir populiaraus Snickers batonėlio, suteikiantis nepamirštamą skonių simfoniją. Rududu ir sūdyti žemės riešutai suteikia šiam desertui ypatingą skonį ir tekstūrą, kuri primins jums vaikystės skanėstus. Desertas nereikalauja kepimo orkaitėje, todėl jį galima paruošti net ir karščiausią vasaros dieną, o ilgiau pastovėjęs jis tampa dar skanesnis. Šis tinginys idealiai tinka tiek kasdieniam malonumui, tiek ypatingoms progoms, kai norite nustebinti svečius namų gamybos desertais. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje įprastų šokoladinių sausainių puikiai tiks digestive sausainiai, avižiniai arba net sviestiniai sausainiai
  • Juodą šokoladą galima pakeisti pienišku šokoladu arba net baltojo šokolado plytelėmis, jeigu mėgstate švelnesnį skonį. 
  • Sūdytus žemės riešutus galima keisti kepintais nesūdytais žemės riešutais, anakardžiais, lazdyno riešutais ar net migdolais. 
  • Rududu galima pakeisti namie pagamintu karamelės padažu arba kondensuotu pienu su trupučiu cukraus. 
  • Sviestas gali būti pakeistas kokosų aliejumi, jei norite išgauti subtilų kokosų skonį. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Pirma, sausainius smulkinkite taip, kad liktų ir smulkių, ir stambesnių gabalėlių – tai suteiks desertui įdomesnę tekstūrą. 
  • Antra, šokoladą ir sviestą tirpinkite žemoje temperatūroje, kad neperkaistų ir neprarastų savo savybių. 
  • Trečia, jei norite itin gražaus ir vientiso paviršiaus, pyrago formą galite iškart iškloti kepimo popieriumi, kad vėliau būtų lengviau išimti. 
  • Ketvirta, prieš pjaustant pyragą, peilį įmerkite į karštą vandenį – taip pjūvis bus švaresnis ir gražesnis. 

Ingredientai

    • Šokoladiniai sausainiai: 2 pakeliai (apie 400g) 
    • Sviestas: 50g + 100g 
    • Pienas: 50g 
    • Juodas šokoladas: 50g 
    • Rududu: 1 skardinė (apie 380g) 
    • Sūdyti žemės riešutai: 150g 
    • Juodas šokoladas su pienu (papuošimui): truputis (apie 30g) 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausiai reikia pasiruošti visus ingredientus ir formą. Pasiruoši pyrago formą, kurios dydis yra maždaug 20x20 cm.
  2. 2. Dabar imk šokoladinius sausainius ir juos susmulkini beveik iki miltų konsistencijos, tačiau palieki ir stambesnių gabalėlių, kad pyragas turėtų įdomesnę tekstūrą.
  3. 3. Tuomet pasiruoši vandens vonelę. Į nedidelį puodelį įdedi 50g sviesto, 50g pieno ir 50g juodo šokolado. Vonelėje viską kaitini, kol ingredientai išsilydo ir susijungia į vientisą masę.
  4. 4. Išlydytą šokolado, sviesto ir pieno mišinį supilsi į susmulkintus sausainius ir viską gerai išmaišysi, kol masė taps vientisa.
  5. 5. Po to paimsi pusę paruoštos sausainių masės ir sudėsi į pyrago formą. Masę reikia gerai suspausti, kad susidarytų tvirtas pyrago pagrindas.
  6. 6. Vėliau vandens vonelėje kaitinsi rududu ir 100g sviesto. Nors iš pradžių gali atrodyti, kad šie produktai nesusimaišys, tačiau kantriai ir atkakliai maišant, jie eventually tampa vientisa, glotnia mase.
  7. 7. Kai rududu ir sviestas visiškai susijungs, subersi sūdytus žemės riešutus į šią masę ir viską gerai išmaišysi.
  8. 8. Gautą riešutinę rududu masę pilsi ant jau paruošto sausainių pagrindo ir tolygiai paskirstai.
  9. 9. Ant viršaus užbersi likusią sausainių masę ir švelniai paspaudęs, kad priliptų prie rududu sluoksnio.
  10. 10. Pabaigai, ištirpinsi truputį juodo šokolado su pienu ir juo dekoratyviai apšlakstysi pyrago viršų.
  11. 11. Pyragą reikia įdėti į šaldytuvą ir palikti mažiausiai per naktį, kad sustingtų ir skonis susiformuotų.
  12. 12. Prieš pateikiant, pyragą reikėtų išimti iš šaldytuvo maždaug 15 minučių anksčiau, kad šiek tiek suminkštėtų.

Atsakinėjama į Komentarą

Rusiškas šokoladinis obuolių pyragas
(4)
Gaivus obuolių ir slyvų pyragas
(1)
Šokoladinis kriaušių pyragas
(6)