Močiutės obuolių pyragas su cinamonu ir sviestine tešla

2023-09-30 Autorius Kristina Gricienė - Virtuvės fėjos

Močiutės obuolių pyragas su cinamonu ir sviestine tešla
Šiandien noriu Jums parodyti obuolių pyragą tokį, kokį gamindavo mano močiutė. Ingredientai tikrai labai paprasti, bet kartu jie sukuria vieną fantastišką skonį, kuris nenuvilia. Tokį pyragą tikrai pavyks paruošti net virtuvės naujokams. Labai drąsiai rekomenduoju Jums šį receptą, nes esu visiškai tikra, kad patiks. Tad nieko ilgai nelaukite ir pradėkite gaminti jau dabar! :) 

Ingredientai

    • obuoliai: 4-5
    • cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • rudas cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    Tešlai:
    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: 0,75 stiklinės
    • miltai: 2 stiklinių
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • sviestas: 200 gramų
    • cinamonas: žiupsnelio
    • vanilės pasta: 0,5 šaukštelio (arba ekstraktas)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausiai obuolius nuskuskite, išvalykite bei supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, apibarstykite dviejų rūšių cukrumi, cinamonu bei gerai išmaišykite.
  2. 2. Tuomet tešlai kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
  3. kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių
  4. 3. Baltymus gerai išplakite, susidarius standžioms, baltoms putoms į juos po truputį, nuolat maišydamos suberkite cukrų.
  5. 4. Viską gerai išmaišius į baltymus įmaišykite trynius, po truputį berkite su kepimo milteliais sumaišytus miltai, įberkite cinamono bei pagardinkite vanile.
  6. 5. Viską gerai išmaišius į tešlą, plona srovele pilkite ištirpintą, karštą, beveik verdantį sviestą (gali pasirodyti keista, kad į tešlą yra pilamas karštas sviestas, pirmą kartą darydama pati abejojau dėl šio gamybos etapo, bet dabar drąsiai pilu karštą sviestą ir visados puikiai pavyksta).
  7. 6. Tešlą gerai išmaišykite (sviestas iš pradžių maišysis ganėtinai sunkiai, todėl aš nebeplaku su plakikliu, o pasiimu šaukštą arba mentelę ir viską sumaišau).
  8. 7. Į tešlą sudėkite bei gerai įmaišykite obuolius.
  9. 8. Po to pyragą sukrėskite į kepimo skardą bei kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių (kol patikrinus mediniu iešmeliu jis liks sausas). Skanaukite!

Jurga

Tikrai labai skanus. :) Ačiū
Atsakyti

Valdonė

Kodėl ingredientų negalima nurodyti gramais? Stiklinės ir šaukštai ne pas visus vienodi
Atsakyti
Obuolių pyragas su maskarpone
(1)