Grietininis mėlynių pyragas

2023-06-06 Autorius oSkanu.lt

Grietininis mėlynių pyragas
Šis grietininis pyragas su mėlynėmis kiek primena sūrio pyragą, bet yra gaivesnio ir lengvesnio skonio! 

Gaminant buvo naudojama 26 centimetrų apvali forma.

Ingredientai

    • miltai: 200 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • šaltas sviestas: 100 gramų
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    Įdarui:
    • mėlynės: 400-500 gramų (arba kitos uogos)
    • grietinė: 300 gramų (15-30% riebumo)
    • cukrus: 150 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 3
    • miltai: 3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pagrindas: Į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, dėkite gabaliukais supjaustytą sviestą bei rankomis trinkite iki trupinių.
  2. 2. Berkite cukrų, druską, įmuškite kiaušinį, išmaišykite bei užminkykite minkštą tešlą.
  3. 3. Dėkite tešlą 20 minučių į šaldytuvą.
  4. 4. Įdaras: Į grietinę berkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, išmaišykite.
  5. 5. Įmuškite kiaušinius bei šluotele arba plakikliu išplakite iki vientisos masės.
  6. 6. Surinkimas: Ant formos (26 cm apvali) dugno bei sienelių (apie 4 cm.) rankomis paskirstykite tešlą.
  7. 7. Suberkite ant jos mėlynes bei užpilkite grietininį užpilą.
  8. 8. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes. Iškeptą palaikykite orkaitėje, kol šiek tiek atvėsta.
  9. 9. Tada visiškai atvėsinkite (geriausia palaikyti per naktį šaldytuve). Skanumėlis!

Ugne

labai labai skanu ir lengva! Gavosi tikrai nuostabiai, visi liko maloniai nustebinti 🤗
Atsakyti