Visai neseniai viena draugė paprašė pasidalinti savo Banoffee pyrago versija ir supratau, kad jis vis dar nėra publikuotas mūsų portale. Tad nusprendžiau, kad dabar tam labai gera proga. Šis desertas itin greitai pagaminamas, todėl nereiks virtuvėje praleisti valandų valandas - ir užtikrinu tai visiškai nemeluodama. Pati sunkiausia dalis yra išlaukti, kol pyragas pastovės šaldytuve, visi skoniai dar labiau "susidraugaus" ir išgaus vieną fantastišką skanumyną.
Mano versija kiek skiriasi nuo daugumos kitų - vietoje sausainių pagrindo, aš renkuosi jį išsikepti pati. Man asmeniškai taip gaunasi skaniau. Visada visiems pabrėžiu, kad konditerijoje itin svarbi produktų kokybė, todėl parduotuvėse ieškau to, kas yra geriausia, o šiam pyragui renkuosi aukščiausios rūšies miltus (man tai atrodo kokybiškiau nei pirktiniai sausainiai). Savo pagrindą dar papildau migdolų miltais, rudu cukrumi ir cinamonu - kiekvienas šių ingredientų pridės dar gilesnio skonio, kurio neišgausite, gamindami su įprastais sausainiais. Taip pat noriu pažymėti, kad pagrindas nesigauna per saldus, o toks pats tas - per viduriuką, ko ir reikia tokiam pyragui.
Na, o tokį pyrago pagrindą papildo fantastiška sūdyta karamelė, švelnūs bananai ir ne per saldus grietinėlės kremas. Ir kur dar žiupsnelis juodojo šokolado, kuris apjungia visus skonius į vieną visumą… Taip, taip tikrai tobulai skanus ir fantastiškai paprastas desertas, kurį galės namuose pasigaminti kiekvienas, net daug patirtiems neturintis žmogus!
Raimonda
Atsakyti