Tai itin skanus, greitai ir lengvai paruošiamas pyragas, kuriam reikia visai nedaug ir paprastų ingredientų. Man asmeniškai jis labai patiko, tikrai gaminsiu dar ne vieną kartą. Atėjo laikas išmėginti ir Jums. :)
1. Iš pradžių manų stiklinę užpilkite kefyru. Gerai išmaišykite ir palikite manus išbrinkti maždaug 40 minučių.
2. Tuomet dėkite į kefyre išbrinkusius manus - kiaušinius, cukrų ir suminkštėjusį kambario temperatūroje sviestą. Viską gerai išmaišykite (galite tam panaudoti mikserį).
3. Tada berkite miltus bei sodą. Sodos nugesinti nereikia, nes reikiamą reakcijai rūgštį duoda kefyras. Viską gerai išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų.
4. Pasiruoštą tešlą dėkite į formą (manosios formos diametras 22 centimetrai). Dėkite pyragą kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 35-40 minučių.
5. Ar pyragas jau yra iškepęs, tikrinkite mediniu iešmeliu arba tiesiog dantų krapštuku. Tam pradurkite pyragą per vidurį, jeigu pagaliukas išlieka sausas, reiškia pyragas jau iškepęs.
6. Leiskite atvėsti formoje. Išimkite pyragą iš formos ir pabarstykite cukraus pudra.
7. Gardus, minkštas, birus bei švelnus pyragas jau pagamintas. Pasilepinkite!
Margarita
Naudingas
(22)
Sveiki, kuom butu įmanoma pakeisti kefyra?
Atsakyti
Irena
Naudingas
(24)
Pienu
Genutė
Naudingas
(10)
Jogurtu
Onute
Naudingas
(1)
Jai toks receptas,kam keisti
Regina
Naudingas
(12)
As vietoj kefyro pyliau namini svieziai rugusio pieno. Dabar kepa. Aciu uz receptuka☺
Atsakyti
Margarita
Atsakyti
Irena
Genutė
Onute
Regina
Atsakyti
Nijole
Atsakyti
Danute
Atsakyti
WorldRecipes.eu komanda
Danutė
Ona
Atsakyti
Alma
Atsakyti
Donata
Atsakyti
Rolanda
Atsakyti
Onute
Atsakyti
S.A.
Justina
Atsakyti
Anelė
Atsakyti
Onute
Atsakyti
Janina
Atsakyti
Onute
Atsakyti
vlada
Atsakyti
Sengalvėlė
Atsakyti
As