Greitai paruošiamas. Sultingas, švelnus, purus ir beprotiškai skanus pyragas

2019-12-14 Autorius oSkanu.lt

Greitai paruošiamas. Sultingas, švelnus, purus ir beprotiškai skanus pyragas
Tai itin skanus, greitai ir lengvai paruošiamas pyragas, kuriam reikia visai nedaug ir paprastų ingredientų. Man asmeniškai jis labai patiko, tikrai gaminsiu dar ne vieną kartą. Atėjo laikas išmėginti ir Jums. :)

Ingredientai

    • miltai: 1 stiklinės
    • manai: 1 stiklinės
    • kefyras: 1 stiklinės
    • cukrus: nepilnos stiklinės
    • sviestas: 100 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių manų stiklinę užpilkite kefyru. Gerai išmaišykite ir palikite manus išbrinkti maždaug 40 minučių.
  2. 2. Tuomet dėkite į kefyre išbrinkusius manus - kiaušinius, cukrų ir suminkštėjusį kambario temperatūroje sviestą. Viską gerai išmaišykite (galite tam panaudoti mikserį).
  3. 3. Tada berkite miltus bei sodą. Sodos nugesinti nereikia, nes reikiamą reakcijai rūgštį duoda kefyras. Viską gerai išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų.
  4. 4. Pasiruoštą tešlą dėkite į formą (manosios formos diametras 22 centimetrai). Dėkite pyragą kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 35-40 minučių.
  5. 5. Ar pyragas jau yra iškepęs, tikrinkite mediniu iešmeliu arba tiesiog dantų krapštuku. Tam pradurkite pyragą per vidurį, jeigu pagaliukas išlieka sausas, reiškia pyragas jau iškepęs.
  6. 6. Leiskite atvėsti formoje. Išimkite pyragą iš formos ir pabarstykite cukraus pudra.
  7. 7. Gardus, minkštas, birus bei švelnus pyragas jau pagamintas. Pasilepinkite!

Margarita

Naudingas
(22)
Sveiki, kuom butu įmanoma pakeisti kefyra?
Atsakyti

Irena

Naudingas
(24)
Pienu

Genutė

Naudingas
(10)
Jogurtu

Onute

Naudingas
(1)
Jai toks receptas,kam keisti

Regina

Naudingas
(12)
As vietoj kefyro pyliau namini svieziai rugusio pieno. Dabar kepa. Aciu uz receptuka☺
Atsakyti

Nijole

Naudingas
(11)
Bandau kepti
Atsakyti

Danute

Naudingas
(10)
Šiandien kepiau ir dingo labai greitai labai skanus gavosi bus mano dabar favoritas, kurį dažnai kepsiu
Atsakyti

WorldRecipes.eu komanda

Naudingas
(14)
Labai džiaugiamės, kad patiko ir ačiū už komentarą. :)

Danutė

Naudingas
(3)
Pritariu, tikrai skanus ir paprastas gaminti.

Ona

Naudingas
(4)
Kepiau, labai patiko
Atsakyti

Alma

Naudingas
(10)
Kepu. Nekantrauju paragauti.
Atsakyti

Donata

Naudingas
(7)
Senas patikrintas skanus pyragas
Atsakyti

Rolanda

Naudingas
(5)
Bandau ir aš
Atsakyti

Onute

Naudingas
(12)
Pienas netinka,nenugesina sodos,pyrage jausis sodos skonis
Atsakyti

S.A.

Naudingas
(1)
Truputį vandens + žiupsnelį citrinos rūgšties, sumaišyti su soda = puikiai nusigesina.

Justina

Naudingas
(23)
O vietoj sodos ar galima kepimo miltelius berti?
Atsakyti

Anelė

Naudingas
(7)
Puikus pyragas
Atsakyti

Onute

Naudingas
(11)
Kokios talpos stikline?
Atsakyti

Janina

Naudingas
(1)
Dar galima itarkuoti citrinos zievele
Atsakyti

Onute

Naudingas
(5)
Tau kokios talpos stikline?
Atsakyti

vlada

Naudingas
(1)
bandysiu manau kad pavyks.
Atsakyti

Sengalvėlė

Naudingas
(1)
Tai vis dėlto ,kokios talpos stiklinė?
Atsakyti

As

Naudingas
(0)
Dėsite 200 ml dėkite viska po 200, jeigu 250 ml, viska po 250

Atsakinėjama į Komentarą

Imbierinis sūrio pyragas su karamele
(1)
Morkų pyragas su varškės kremo pertepimu
(8)