Ravani - graikiškas pyragas su semolina (manų miltais)

2025-03-31 Autorius oSkanu.lt

Ravani - graikiškas pyragas su semolina (manų miltais)
Receptas, kuris atkeliavo tiesiai iš saulėtosios Graikijos - tai Ravani, tradicinis graikiškas pyragas, gaminamas su semolina (manų miltais). Šis nuostabus desertas pasižymi neįtikėtinu švelnumu ir medaus aromatu, kuris pripildys jūsų namus jaukumo. Ravani yra tarsi pyragas, bet toks paprastas, kad idealiai tinka ir pusryčiams, ir popietinei arbatėlei, ir iškilmingoms šventėms. Šis receptas perduodamas iš kartos į kartą Graikijos šeimose ir dabar jį galite išbandyti savo namuose. Būtinai rekomenduoju išmėginti, nes labai gera atrasti kažką naujo ir praturtinti savo kulinarinį žodyną! Ravani pyragas išsiskiria savo drėgnu, minkštu viduriuku ir lengvai traškia išore, o gardus sirupas suteikia jam nepakartojamą skonį, kuris užburia nuo pirmo kąsnio. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Semolina (manų miltus) galite pakeisti kuskusu arba grūdėta kukurūzų miltų koše, jei neturite manų miltų po ranka. 
  • Vietoje įprasto cukraus galite naudoti rudą cukrų arba kokoso cukrų, tai suteiks pyragui gilesnį aromatą. 
  • Pieną galima pakeisti augaliniu pienu - migdolų, kokosų ar avižų pienu, jei laikotės veganinės mitybos. 
  • Sviestą sirupui galite pakeisti kokosų aliejumi, o vanilinis cukrus gali būti pakeistas vanilės ekstraktu (0,5 arbatinio šaukštelio) arba vanilės ankštimi. 
  • Citrinos sultis galima pakeisti apelsinų sultimis arba rožių vandeniu, jei norite išgauti autentiškesnį Artimųjų Rytų skonį. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 
Reklama
Ad Placeholder

Ravani pyrago sėkmė slypi detalėse. Pirmiausia, būtinai kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios masės - tai užtikrins, kad pyragas bus purus ir lengvas. Nepersistenkite maišydami tešlą su sausais ingredientais, nes per daug išmaišyta tešla gali tapti kieta. Kai pilate sirupą ant iškepusio pyrago, įsitikinkite, kad pyragas dar šiltas, o sirupas atvėsęs - taip pyragas geriau sugeria skystį. Jei norite dar sodresnio skonio, į sirupą galite įdėti cinamono lazdelę arba kelis kardamono grūdelius. Pyragą geriausia palikti bent kelioms valandoms, kad sirupas visiškai susigertų. Patiekite su graikiško jogurto šaukštu arba šviežiomis uogomis! 

Ingredientai

    • semolina (manų miltai): 1 stiklinės
    • miltai: 1 stiklinės
    • cukrus: 0,5 stiklinės (jeigu mėgstate saldžiai, deda pilną stiklinės)
    • pienas: 0,5 stiklinės
    • kiaušiniai: 5
    • druska: žiupsnelio
    • vanilinis cukrus: 1 šaukštelio
    Sirupui (originaliame recepte yra dedama visko dvigubai, bet man pasirodė per daug):
    • cukrus: 1 stiklinės 
    • vanduo: 1 stiklinės
    • sviestas: 2 šaukštų
    • citrinos sultys: 2 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Pasiruoškite kepimo skardą.
  3. 3. Tuomet mikseriu išplakite kiaušinius su cukrumi iki vientisumo.
  4. 4. Supilkite pieną, dėkite vanilinį cukrų ir dar kartą gerai išplakite.
  5. 5. Suberkite sumaišytus likusius sausus produktus ir gerai išmaišykite.
  6. 6. Tada supilkite į kepimo skardą ir kepkite maždaug pusvalandį, kol gražiai pagels.
  7. 7. Sirupas: Į prikaistuvį dėkite sviestą ir kai jis ištirpsta, sudėkite likusius ingredientus.
  8. 8. Pavirkite maždaug 10 minučių, kol cukrus ištirpsta ir masė tampa vientisa.
  9. 9. Iškepusį pyragą subadykite mediniu smeigtuku ir sulaistykite sirupu. Lepinkitės!
  10. 10. Patarimas: Jeigu norisi, dar galite užberti cinamono.

Atsakinėjama į Komentarą

Beatos graikinių riešutų pyragas
(1)