Varškės apkepas su rikota ir ryžių miltais

2023-03-06 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Varškės apkepas su rikota ir ryžių miltais
Turiu pripažinti, kad rikotą savo virtuvėje atradau ganėtinai neseniai. Pradėjau kepti įvairiausius patiekalus su ja, kaip pavyzdys - čirvinius blynus su rikota. O radus ir varškės apkepo su rikota receptą, jau žinojau, kad būtina išmėginsiu tokį receptą. 

Ką aš galiu pasakyti apie rikotą? Pradeda ji man labai patikti. Visiems kepiniams suteikia purumo bei lengvumo, kiek daugiau nei viena pati varškė.

O šį savo iškeptą apkepą skanavome su trintomis braškėmis ir šaldytomis uogomis. Pavasaris jau atėjo, tad pats laikas "sunaikinti" šaldymo kameros atsargas, kad paruošti vietą naujoms, šių metų gėrybėms.

Gamindama naudojau 24 centimetrų kepimo formą. 

Ingredientai

    • varškė: 360 gramų
    • rikota: 250 gramų
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 5
    • ryžių miltai: 70 gramų (galima naudoti ir kitokius)
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnio
    • vanilės esencija: kelių lašų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
  2. 2. Tada kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų.
  3. 3. Kiaušinių trynius sumaišykite su varške, rikota, cukrumi, druska ir vanilės esencija. Įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Gerai išmaišykite.
  4. 4. Tuomet po šaukštą įmaišykite baltymų masę.
  5. 5. Kepimo indą ištepkite sviestu. Jei turite, galima šiek tiek pabarstyti migdolų miltais.
  6. 6. Supilkite varškės masę ir kepkite iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-45 minutes. Skanaukite!
Varškės apkepas su rikota ir ryžių miltais
Uogų cobbler (kobleris) pyragas
(6)