Šį rabarbarų pyrago receptą turiu jau labai seniai. Kepiau jį daug kartų, kol ištobulinau iki sakyčiau idealus rezultato, kad nieko nebesinori jame pakeisti. Tad atėjo laikas pasidalinti ir su Jumis. Būtinai pamėginkite, nes pyragas tobulas!
1. Iš pradžių sviestą su cukrumi išplakite iki purumo, dėkite po vieną trynį ir plakite.
2. Tada berkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir suminkykite tešlą. Tešla turi gautis normali, minkoma, nekieta.
3. Tešlą padėkite maždaug pusvalandžiui į šaldytuvą.
4. Per tą laiką, kol tešla šaldytuve, nuvalykite ir kubeliais supjaustykite rabarbarus, dėkite į puodą, pilkite cukrų ir maišydami pavirkite maždaug vieną minute (rabarbarai pakeis spalvą, atsiras sulčių).
7. Likusį pieną pilkite į nedidelį puoduką, užvirkite ir gerai maišydami, supilkite košelę iš trynių, cukraus ir miltų.
8. Maišydami pavirkite maždaug 60 sekundžių. Padėkite atvėsti.
9. Atidaromą kepimo skardą išklokite su kepimo popieriumi ir tešla išlipdykite dugną bei kraštelius, truputį subadykite ir dėkite kepti į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
10. Kepkite maždaug 10-15 minučių, kol gražiai pagels.
11. Tuomet traukite lauk ir neišimdami iš kepimo skardos pravėsinkite.
12. Ant pravėsusio pado sudėkite kremą ir paskirstykite.
13. Ant kremo išdėliokite iš skysčio išimtus rabarbarus (likęs skystis itin gerai susinaudoja kaip sirupas).
14. Tada suplakite kiaušinių baltymus, palaipsniui dėdami cukrų ir paskirstykite ant rabarbarų.
15. Viršų pabarstykite migdolų plokštelėmis.
16. Dėkite kepti į iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 20 minučių, kol gražiai parus.
17. Iškepusį pyragą atvėsinkite, patiekite ir skanaukite!
18. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.