2. Palikite kelioms minutėms, paskui maišydami palaipsniui supilkite persijotus miltus, suminkykite tešlą, uždenkite ir palikite maždaug 10 minučių šiltoj vietoje, kad pakiltų.
3. Po 10 minučių perminkykite tešlą ir dar kartą palikite maždaug 10 minučių, kad pakiltų.
4. Po 10 minučių rankas ir stalviršį patepkite aliejumi, išimkite tešlą, gerai perminkykite, suformuokite rutulį, dėkite į dubenį, uždenkite ir padėkite pusvalandžiui šiltoje vietoje, kad iškiltų.
5. Sirupas: Kol laukiate kada paskutinį kartą pakils tešla, pasigaminkite sirupą. Puodelyje išmaišykite vandenį su cukrumi ir nuo užvirimo pavirkite dar 2 minutes.
6. Tuomet išjunkite ir palikite kol atvės.
7. Įdaras: Kai jau išvirėte sirupą, galite pasiruošti ir įdarą. Visus ingredientus išmaišome, išskyrus razinas.
8. Paliekame, kol pabaigsime gaminti tešlą.
9. Pasiruoškite kvadratinę formą (galite ir apvalią), kurią išklokite kepimo popieriumi bei ištepkite plonu sluoksniu sviesto (kruopščiai ištepame kampučius).
10. Stalviršį lengvai pabarstome miltais ir iškočiojame tešlą į kvadratinę, turėtų gautis maždaug 35 centimetrų ilgio kvadratas.
11. Tešlos paviršių pabarstome paruošta įdaro mase, paskui užbarstome razinas.
12. Paruoštą pyrago masę suvyniojame tarsi vyniotinį ir supjaustome į lygias 9 dalis (man pačiai nesigavo itin lygios, bet tai netrukdo).
13. Sudedame į paruoštą kvadratinę formą, po tris vienoje eilėje (3×3).
14. Apibarstome smulkiu cukrumi, uždengiame švariu rankšluostėliu ir paliekame maždaug pusvalandžiui. kad pakiltų.
15. Po to orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros ir kepame maždaug 30-40 minučių, kol bandelės gražiai paruduos.
16. Šiltą bandelių paviršių apliejame paruoštu sirupu.
17. Palaukiame maždaug 10 minučių ir lepinamės, kol dar šilta!
18. Rekomendacija: Daugiau pyragų su razinomis receptų rasite: Pyragai su razinomis.
Inga
Sumaišius įdaro ingredientus nesigauna biri masė. Kaip Jūs barstote lipnu įdarą? Ačiū
Atsakyti
Inga
Atsakyti