Atrodo, kad tai ganėtinai paprastas pyragas prie kavos, bet tuo pačiu nepaprastas jis man iš tiesų. Gal net vienas gardesnių, kurį esu iškepusi.. Su cinamonu, traškiu sluoksniu bei glajumi. Tikrai patiko.
1. Iš pradžių minkštą sviestą išplakite su cukrumi iki vientisos masės. Toliau plakdamos po vieną įmuškite kiaušinus. Suberkite vanilinį cukrų ir sudėkite grietinę.
2. Tada kitame inde sumaišykite: įsijokite miltus, kepimo miltelius ir druską.
3. Po to sumaišykite abi mases.
4. Kitame inde sumaišykite sviestą, miltus, cukrų, cinamoną bei pirštais trinkite, kol gausite trupinius. Jeigu naudosite, įmaišykite ir susmulkintus riešutus.
5. Supilkite pusę tešlos į kepimo indą (~25 centimetrų skersmens), pabarstykite trimis ketvirtdaliais gautų trupinių, atsargiai supilkite likusią tešlą.
6. Pabarstykite likusiais trupiniais.
7. Kepkite maždaug 60 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Patikrinkite su mediniu iešmeliu, ar pyragas jau yra iškepęs.
8. Jeigu kepsite mažesnėse formose, kepti reikės trumpiau.
9. Iškepus pyragui, palikite jį apie maždaug 30 minučių atvėsti ir tuomet, pasiruošę glazūrą iš cukraus pudros bei sirupo, užpilkite ant pyrago.
10. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.
Atsakinėjama į Komentarą