Šis paprastas pyragas su pistacijomis ir šokoladu – tai tobulas derinys, kuris sužavės net išrankiausią skonių gurmaną. Švelnus pistacijų skonis harmoningai susilieja su intensyviu juodojo šokolado kartumu, sukurdamas nepakartojamą skonių simfoniją. Pyragas pasižymi drėgna, minkšta tekstūra, kurią suteikia graikiškas jogurtas, o dviejų rūšių miltų derinys padaro jį ypatingai purų. Subtilus žalias pistacijų atspalvis suteikia pyragui išskirtinį, elegantišką vaizdą, o viršuje puikuojantis šokolado sluoksnis ir traškios pistacijos užbaigia šį kulinarinį šedevrą. Šis receptas ypatingas tuo, kad jį nesunku pagaminti, tačiau rezultatas pranoksta visus lūkesčius.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje graikiško jogurto galima naudoti natūralų jogurtą arba grietinę, tačiau tuomet tešla bus šiek tiek skystesnė ir minkštesnė.
- Kvietinius miltus galima pakeisti viso grūdo kvietiniais miltais, o kukurūzų miltus – ryžių arba migdolų miltais.
- Jei neturite pistacijų kremo, galite jį pakeisti migdolų, lazdyno riešutų arba žemės riešutų kremu, tačiau tuomet skonis bus kitoks.
- Juodą šokoladą galima pakeisti pienišku ar baltuoju šokoladu, tačiau derėtų atkreipti dėmesį, kad skonis taps saldesnis ir mažiau intensyvus.
- Cukrų galima pakeisti rudoju cukrumi, kokoso cukrumi arba medumi (naudojant 80 g vietoj 100 g cukraus).
- Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi, tačiau tai suteiks pyragui lengvą kokosų aromatą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš pradedant gaminti, patariama visus ingredientus išimti iš šaldytuvo ir palaikyti kambario temperatūroje bent 30 minučių.
- Miltus būtinai persijokite, tai padės pyragui tapti puriu ir išvengsite miltų gumulėlių.
- Sviestą su cukrumi reikėtų išsukti iki purios, beveik baltos masės – tai užtruks maždaug 3-5 minutes.
- Pyrago kepimo laiką galite reguliuoti pagal savo skonį – jei mėgstate drėgnesnį vidų, kepkite 30-32 minutes.
- Prieš pjaustant pyragą, leiskite jam visiškai atvėsti, kitaip jis gali subyrėti.
- Šokoladą lydykite žemoje temperatūroje, atsargiai, kad neperkaitintumėte – perkaitintas šokoladas taps grūdėtas.
- Pistacijas galite lengvai paskrudinti orkaitėje 5 minutes 160°C temperatūroje – taip jos įgaus intensyvesnį skonį.
- Pyragą patiekite kambario temperatūros, tuomet jo skonis bus ryškiausias.