Keptas desertinės varškės pyragas - apkepas

2024-11-10 Autorius sveikai_su_agne

Keptas desertinės varškės pyragas - apkepas
Keptas desertinės varškės pyragas - apkepas – tai švelnus ir lengvas desertas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniniam, tiek šventiniam stalui. Ruošiant šį desertą, galite eksperimentuoti su saldiklio kiekiu pagal savo skonį – taip pritaikydami receptą individualiems pageidavimams.
Galimos ingredientų alternatyvos

  • Migdolų miltai: Jei neturite migdolų miltų arba norite įvairesnio skonio, galite naudoti kokoso miltus arba avižų miltus. Tačiau, pakeitus miltus, reikia atsižvelgti į jų sugeriamumą – kokoso miltų reikia mažiau, nes jie sugeria daugiau drėgmės.
  • Desertinė varškė: Desertinę varškę galite pakeisti liesa varške arba graikišku jogurtu, kuris taip pat suteikia kreminę tekstūrą, bet skirtingą skonio profilį.
  • Saldiklis: Vietoj dirbtinio saldiklio galima naudoti medų, klevų sirupą arba agavų sirupą. Natūralūs saldikliai praturtina skonį ir suteikia lengvą aromatą.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Prieš kepant pagrindą, rekomenduojama šiek tiek pradurti jo paviršių šakute, kad jis neišsipūstų.
  • Baltymus plakite iki standžių putų ir įmaišykite juos į varškės masę atsargiai, kad pyragas būtų lengvesnis ir purusesnis.
  • Pyragą patariama laikyti šaldytuve per naktį, kad jis „subręstų“ ir įgautų geresnį skonį bei tekstūrą.

Kalorijos

  • Iš viso: apie 1800 kcal
  • Porcijoje: apie 180 kcal

Ingredientai

    Padas:
    • Migdolų miltai: 60 g
    • Kiaušinis: 1 vnt
    • Kepimo milteliai: 0,5 šaukštelio
    • Sviestas: 40 g
    Varškės sluoksnis:
    • Desertinė varškė (nesaldinta): 1 kg
    • Kepimo milteliai: 0,5 šaukštelio
    • Gysločio luobelės: apie 15 g
    • Migdolų miltai: apie 40 g
    • Saldiklis: pagal skonį
    • Kiaušiniai: 4 vnt
    • Citrinos sultys: 1 vnt

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C.
  2. 2. Visus pado ingredientus – migdolų miltus, kiaušinį, kepimo miltelius ir sviestą – sumaišykite dubenyje iki vientisos masės.
  3. 3. Paruoštą tešlą tolygiai paskirstykite ant kepimo skardos dugno.
  4. 4. Kepkite orkaitėje apie 10-15 minučių, kol pagrindas sutvirtės.
  5. 5. Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite iki standžių putų.
  6. 6. Trynius sumaišykite su gysločio luobelėmis, migdolų miltais ir saldikliu.
  7. 7. Supilkite desertinę varškę ir citrinos sultis, viską gerai išmaišykite.
  8. 8. Atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus į varškės masę, kad ji išliktų lengva ir puri.
  9. 9. Supilkite varškės masę ant apkepusio pagrindo.
  10. 10. Kepkite pyragą 170°C temperatūroje apie 50 minučių arba kol viršus gražiai paruduos ir sutvirtės.
  11. 11. Pyragą palikite šaldytuve per naktį, kad jis įgautų pilną skonį ir tekstūrą.
  12. 12. Santrauka: Keptas desertinės varškės pyragas - apkepas yra lengvas ir maistingas desertas, kuriame gausu baltymų ir kalcio iš varškės. Naudojant migdolų miltus, šis apkepas yra draugiškas be glitimo dietai, o galimos alternatyvos leidžia pritaikyti receptą individualiems pageidavimams. Tai puikus pasirinkimas ne tik desertui, bet ir maistingam užkandžiui.
Keptas desertinės varškės pyragas - apkepas
Recepto autorius sveikai_su_agne

Atsakinėjama į Komentarą

Varškės pyragas su vaniliniu padažu
(6)
Bananų duona su varške ir ananasais
(1)
Avižinis varškės pyragas su uogiene pagal AML
(1)