1. Iš pradžių sausainius sutrupiname, užpilame tirpintu sviestu ir gerai išmaišome.
2. Tuomet tortinės dugną išklojame su kepimo popieriumi, ant dugno suberiame paruoštą sausainių masę.
3. Išlyginame paviršių (prispaudžiame gerai prie dugno) ir formą padedame į šaldytuvą kol paruošime varškės masę.
4. Lenkijoje itin populiarūs "sernik" pyragai, tad be problemų galite nusipirkti jau permaltos varškės, kiek žinau Lietuvoje jos nėra (arba aš nesu sugebėjusi radusi), tai reiks šiek tiek pavargti ir 3 kartus permalti malimo mašinėle varškę.
5. Kiaušinius išplakame su cukrumi, sudedame varškę ir toliau viską plakame iki purios masės, sudedame piltus, krakmolą, vanilinį cukrų, supilame citrinos sultis, išmaišome ir supilame į kepimo formą ant paruošto pagrindo.
6. Dedame į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame maždaug 45-60 minučių. Išjungiame ir paliekame orkaitėje dar maždaug 15 minučių. Paskui išimame, atvėsiname iki kambario temperatūros.
7. Šokoladą išlydome vandens vonelėje su sviestu, aptepame pyrago paviršių ir padedame į šaldytuvą maždaug 3 valandoms, kol plutelė sustingsta.
8. Mes pasirinkome valgyti su trintų braškių padažu, jis čia labai tiko. Skanaus!
9. Rekomendacija: Daugiau varškės pyragų receptų rasite: Varškės pyragai.