Pastaruoju metu pamėgau vėsiais rudens ir žiemos vakarais šeimą palepinti šiltu varškės apkepu. Ir vis kas kartą stengiuosi iškepti kokį kitokį. Vakar vakarienei buvo varškės apkepas su rikota sūriu, obuoliais ir ryžių. Tikrai bei galo skanus ir vertas dažnai puikuotis ant vakarienės stalo. Bus gaminamas dar ne vieną kartą tai tikrai. Šiandien rekomenduojamas ir Jums. Tad drąsiai mėginkite. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje rikotos galite naudoti maskarponės sūrį arba grietinę (200 g).
- Jei neturite ryžių miltų, galite naudoti kukurūzų krakmolą, manų kruopas arba universalius kvietinius miltus.
- Cukrų galima pakeisti medumi, klevų sirupu arba stevija (pagal skonį).
- Obuolius galima pakeisti kriaušėmis, persikais arba uogomis (šviežiomis arba šaldytomis).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Geriausi rezultatai gaunami naudojant kambario temperatūros varškę ir rikotą – taip lengviau išmaišyti ingredientus iki vientisos masės.
- Obuolius rinkitės rūgštesnius, pavyzdžiui, Antaniniai, Auksis ar Jonagold – jie suteiks apkepui malonų rūgštumo ir saldumo balansą.
- Kepimo formą galima iškloti kepimo popieriumi vietoj tepimo sviestu – taip lengviau išimsite apkepą.
- Prieš pjaustydami apkepą, leiskite jam šiek tiek atvėsti – taip jis geriau išlaikys formą.
- Patiekite su šaukšteliu grietinės, medumi arba uogiene.