Graikinių riešutų ir obuolių pyragas: tikras skanumėlis prie arbatos ar kavos!

2020-01-13 Autorius oSkanu.lt

Graikinių riešutų ir obuolių pyragas: tikras skanumėlis prie arbatos ar kavos!
Norisi saldaus deserto prie mėgstamos arbatos arba kavos puodelio? Pamėginkite šį pyragą! 

Ingredientai

    Tešlai:
    • kiaušiniai: 4
    • miltai: 4 šaukštų
    • cukrus: 4 šaukštų
    • kepimo milteliai: 0,5 šaukštelio
    Įdarui:
    • obuoliai: 4
    • cukrus: 2 šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1 šaukštelio
    • graikiniai riešutai: 100 gramų (galima keisti kitais)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių obuolius sutarkuojame stambia tarka, suberiame cukrų, vanilinį cukrų ir susmulkintus riešutus.
  2. 2. Tuomet dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir išlyginame.
  3. 3. Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių.
  4. atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių
  5. 4. Patarimas: Žemiau esančiame video galite matyti kaip lengvai atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų, neturėdami specialaus tam skirto įrankio.
  6. 5. Kiaušinių baltymus išplakame su žiupsneliu druskos. Plakame kiaušinių trynius maždaug 1-2 minutes, suberiame cukrų ir plakame dar maždaug 1-2 minutes.
  7. 6. Palaipsniui įmaišome miltus su kepimo milteliais, tuomet švelniai įmaišome baltymus.
  8. 7. Tešlą išklojame ant kepimo skardoje išklotos masės. Išlyginame.
  9. 8. Kepame maždaug 15 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  10. 9. Po to atsargiai apverčiame kepimo skardą su paruoštu pyragu ant švaraus rankšluosčio. Greitai nuimame kepimo popierių ir rankšluosčiu susukame į ritinį. Galite ir be rankšluosčio, jeigu nedega pirštai. Skanaus!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.
Graikinių riešutų ir obuolių pyragas: tikras skanumėlis prie arbatos ar kavos!

laima

Virtuveje neesu naujoke, bet su vyniotiniu pasijutau kaip pradziamoksle... Viska dariau pagal recepta, kepiau virs 15 min, isverciau ant ranksluostuko ir supratau, kad biskvitas neiskepes. Manau, kad kita karta kepsiu tik biskvita, pertepsiu uogiene ir viskas bus ok, nes obuoliai irgi neiskepe. Hmmm, valgysim saukstais, bet tikiuosi, kad sukietes, nes visa “vyniotini” grazinau i orkaite. Tiek zyniu apie si “pyraga” 😏😟
Atsakyti

laima

Be zodziu....
Graikinių riešutų ir obuolių pyragas: tikras skanumėlis prie arbatos ar kavos!