Mielinis pyragas su varške - gaminsiu dar ne kartą!

2019-02-16 Autorius Neringos užrašai

Mielinis pyragas su varške - gaminsiu dar ne kartą!
Tai vienas gardžiausių, o gal ir pats gardžiausias mielinis pyragas su varškės įdaru, kokį man teko gaminti. Tikrai vertas visų liaupsių. :)

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 500 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • pienas: 250 mililitrų
    • šlapios mielės: 25 gramų
    • aliejus: 5 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
    Įdarui:
    • varškė: 400 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
    • vanilė
    • nektarinai: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių užminkome mielinę tešlą (iš visų nurodytų ingredientų). Ją pakildiname.
  2. 2. Tuomet įdarui varškę, kiaušinį, cukrų ir vanilę išsukame. Mielinę tešlą, padaliname į dvi dalis. Vieną dalį imame šiek tiek didesnę. Formos dugną išklojame tešla, padarome iš tešlos kraštelius. Dedame varškės įdarą, ant viršaus supjaustytą griežinėliais nektariną.
  3. 3. Po to likusia tešla uždengiame įdarą. Aš pati uždengiau darydama virveles.
  4. 4. Galiausiai kepame maždaug 30 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Lepinamės!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau mielinių pyragų receptų rasite: Mielinis pyragas.

Irena

Kepiau iš Kauno grūdų 550C miltų. Gavosi nuostabus pyragas. Labai geras receptas, ačiū autorei.
Atsakyti
Morkų pyragas be kiaušinių
(1)
Ravani - graikiškas pyragas
(3)