Autorius apie receptą
Šis labai greitas ir paprastas pyragas išmėgintas jau daug kartų, ne tik mano, bet ir giminaičių ir draugių. Visada pavyksta. Tikrai paprastas paruošimas. Uogos ir/arba vaisiai - pagal metų sezoną. Aš esu kepusi tiek su vyšniomis, tiek su rabarbarais, tiek su rabarbarais ir braškėmis, tiek su rabarbarais ir vyšniomis, tiek su obuoliais ir cinamonu, tiek su obuoliais ir serbentais, tiek su mėlynėmis, raudonaisiais serbentais bei agrastais ir paskutinį kartą - su kriaušėmis, juodaisiais serbentais ir migdolų plokštelėmis - mūsų šeimai kol kas patiko labiausiai. Kartas nuo karto dar įtarkuoju citrinos arba apelsino žievelės, bet tai nėra būtina. Pamėginkite šiandien pasigaminti ir Jūs!
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje balto cukraus galite naudoti rudą cukrų, kuris suteiks pyragui gilesnį karamelės skonį, arba medų, kuris praturtins pyragą natūraliu saldumu ir aromatu.
- Jei namuose neturite vanilinio cukraus, galite naudoti vanilinę esenciją (1 arbatinį šaukštelį) arba tikros vanilės ankštį (1 vnt.).
- Kvietinius miltus galima pakeisti spelta miltais, kurie suteiks pyragui riešutinį poskonį, arba naudoti pusę kvietinių ir pusę viso grūdo miltų sveikatai palankesniam variantui.
- Vietoje kepimo miltelių galite naudoti sodą ir citrinos sultis (1/2 arbatinio šaukštelio sodos ir 1 arbatinį šaukštelį citrinos sulčių).
- Migdolų plokšteles galima pakeisti smulkintais lazdynų riešutais, graikiniais riešutais arba pistacijomis, kas suteiks pyragui kitokį skonio atspalvį.
- Cukraus pudrą galima pagaminti namuose, smulkiai sumalant paprastą cukrų elektrine kavamale.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš pradėdami kepti, būtinai išimkite kiaušinius iš šaldytuvo bent prieš valandą, kad jie pasiektų kambario temperatūrą – taip geriau išsiplaką.
- Jei naudojate šaldytas uogas, neatšildykite jų prieš dedant į pyragą, tačiau papildomai apibarstykite jas šaukšteliu miltų, kad sugertų perteklinę drėgmę.
- Plakant kiaušinius su cukrumi, plakite ne mažiau kaip 5 minutes, kad masė taptų puri ir šviesios spalvos – tai užtikrins pyrago minkštumą.
- Miltus įsijokite per sietelį, kad tešloje nebūtų gumulėlių ir pyragas būtų puresnis.
- Orkaitę įkaitinkite iš anksto, bent 15 minučių prieš dėdami pyragą kepti.
- Pyrago kepimo laiką koreguokite pagal naudojamus vaisius – vandeningesni vaisiai reikalauja ilgesnio kepimo laiko.
- Kad pyragas gražiai iškiltų, kepimo metu neatidarinėkite orkaitės durelių bent pirmąsias 20 minučių.
- Leiskite pyragui visiškai atvėsti formoje prieš išimdami, kad nesutrūkinėtų.
Atsiliepimai
Irena
Atsakyti