Sluoksniuotas tešlos figų pyragas su žemės riešutais

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Sluoksniuotas tešlos figų pyragas su žemės riešutais
Būna tokių dienų, kai labai norisi saldumynų. Tad nusprendžiau iškepti sluoksniuotos tešlos pyragą su figomis. Šis pyragas tikrai nereikalauja daug pastangų ir sugebėjimų virtuvėje, tad pavyks pasigaminti visiems.

Ingredientai

    • sluoksniuotos bemielės tešlos lapeliai: 3
    • figos: 4
    • medus: 1,5 šaukšto
    • žemės riešutai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje tešlą suminkykite bei iškočiokite. Skardą pabarstykite miltais, įklokite tešlą.
  2. 2. Ant jos sudėliokite plonai supjaustytas figas.
  3. 3. Tuomet užpilkite medaus (truputį pašildome, kad medus būtų skystas) bei galiausiai užbarstykite susmulkintų žemės riešutų (gal net tiktų migdolų drožlės).
  4. 4. Galiausiai dėkite pyragą į orkaitę.
  5. 5. Kepkite maždaug 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Skanaukite!
  6. sluoksniuotas tešlos pyragas su figomis
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.
Keptas sūrio pyragas su šilauogėmis
(2)
Šokoladinis vyšnių ir migdolų pyragas
(5)