Trupininis pyragas su uogiene ir migdolais

Autorius apie receptą

Šis nuostabus kepinys pasižymi ypatingai traškia tešla, kuri puikiai dera su saldžiarūgšte aviečių uogiene, o migdolai suteikia subtilų riešutinį poskonį. Pyrago paruošimas nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių, todėl jį galima lengvai pagaminti tiek šventėms, tiek kasdieniam malonumui. Trupininį pyragą galima patiekti tiek šiltą, tiek visiškai atvėsusį, priklausomai nuo asmeninių pomėgių. 

Reklama


Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Jei namuose neturite aviečių uogienės, galite naudoti braškių, vyšnių, mėlynių ar net slyvų uogienę. Kiekviena iš jų suteiks pyragui skirtingą, bet lygiai taip pat skanų poskonį. 
  • Vietoje įprasto balto cukraus galima naudoti rudą cukrų, kuris suteiks karamelizuotą skonį, arba net medų, jei norite natūralesnio saldumo. 
  • Migdolus be luobelės galima pakeisti graikiniais riešutais, lazdyno riešutais ar net pistacijomis. 
  • Jei nenaudojate pieno produktų, sviestą galima pakeisti kokybiška margarinu ar kokosų aliejumi. 
  • Manų kruopas galima pakeisti avižiniais dribsniais, tik tuomet reikėtų juos šiek tiek susmulkinti. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Kad pyragas būtų ypač traškus ir birus, sviestą būtinai naudokite šaltą. 
  • Jei norite dar intensyvesnio skonio, į uogienę įmaišykite šiek tiek citrinos sulčių arba cinamono. 
  • Prieš kepimą pyrago paviršių galima lengvai paspausti šakute – tai padės tešlai tolygiau iškepti. Jei mėgstate dar traškesnį paviršių, paskutines 5 kepimo minutes galite padidinti orkaitės temperatūrą iki 180 laipsnių, tačiau būkite atsargūs, kad pyragas neprisviltų. 
  • Norint, kad pyragas būtų drėgnesnis, galima padidinti uogienės kiekį iki 250 gramų. 

Ingredientai

    20x25 centimetrų kepimo skardai:
    • sviestas: 225 gramų (atšaldome ir supjaustome)
    • miltai: 225 gramų
    • manų kruopos: 100 gramų
    • cukrus: 100 gramų (+2 šaukštų)
    • aviečių uogienė: 225 gramų
    • migdolai be luobelės: 50 gramų (stambiai sukapojame)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pasiruošiame 20x25 centimetrų dydžio kepimo skardą, įtiesiame kepimo popierių.
  2. 2. Įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros.
  3. 3. Tuomet sumaišome miltus, manų kruopas ir 100 gramų cukraus. Maišome kol masė pradės lipti.
  4. 4. Pusę masės panaudojame pagrindui ištiesti kepimo skardoje.
  5. 5. Paskirstome aviečių uogienę.
  6. 6. Sudedame migdolus ir du šaukštus cukraus į likusį tešlos mišinį.
  7. 7. Pabarstome ant aviečių uogienės sluoksnio.
  8. 8. Kepame maždaug 40 minučių iki šviesiai auksinės rudos spalvos.
  9. 9. Išimame skardą iš orkaitės ir paliekame 10 minučių, kad šiek tiek atvėstų ir supjaustome.
  10. 10. Leidžiame visiškai atvėsti ir lepinamės!

Atsiliepimai

Moliūgų pyragas su varškės kremu - kepsiu vėl ir vėl!
(6)
Varškės ir persikų pyragas su rikota
(2)