Trupininis pyragas su obuoliene ir rabarbarais

2020-07-21 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Trupininis pyragas su obuoliene ir rabarbarais
Kai tik būna rabarbarų sezonas, aš labai stengiuosi kuo daugiau gaminti juos naudodama. Šį kartą pasidalinti nuostabiu trupininio pyrago receptu su obuoliene ir rabarbarais. Buvo užsukę svečių ir žmonės ragavo šį pyragą. Buvo įvertintas puikiai! ;)

Kepdama naudojau 22 centimetrų skersmens kepimo formą.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 5 valgomųjų šaukštų
    • aliejus: 100 mililitrų
    • miltai: 2 stiklinių (1 stiklinė - 200 mililitrų)
    • obuolienė: 5 valgomųjų šaukštų
    • rabarbarai: 3-4 kotų
    • rudas cukrus: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius išsukite su cukrumi, kol masė pabals bei patrigubės.
  2. 2. Supilkite aliejų ir įsijokite miltus.
  3. 3. Masę išmaišykite, suminkykite į rutuliuką, suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite maždaug pusvalandžiui į šaldytuvą pailsėti.
  4. 4. Po to didesniąją dalį tešlos iškočiokite.
  5. 5. Įtieskite į kepimo formą, išklojant dugną bei šonus.
  6. 6. Patepkite obuolių džemu.
  7. 7. Rabarbarų kotus nuvalykite, supjaustykite nedideliais gabaliukais, apibarstykite ruduoju cukrumi ir supilkite ant obuolių džemo.
  8. 8. Likusią tešlą užtarkuokite ant pyrago viršaus.
  9. 9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 40 minučių. Lepinkitės!
  10. iškeptas trupininis rabarbarų pyragas