Autorius apie receptą
Kai tik būna rabarbarų sezonas, aš labai stengiuosi kuo daugiau gaminti juos naudodama. Šį kartą pasidalinti nuostabiu trupininio pyrago receptu su obuoliene ir rabarbarais. Buvo užsukę svečių ir žmonės ragavo šį pyragą. Buvo įvertintas puikiai! ;)
Vienas didžiausių šio deserto privalumų – universalumas. Jį galima patiekti šiltą su ledais arba šaltą su plakta grietinėle. Trupininis pyragas su obuoliene ir rabarbarais taip pat puikiai dera prie rytinės kavos ar popietinės arbatos. Šis receptas tikrai taps jūsų šeimos mėgstamiausiu pavasario desertu!
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje aliejaus galima naudoti lydytą sviestą arba kokosų aliejų, kuris suteiks papildomą skonį tešlai.
- Cukrų galima pakeisti medumi, agavų sirupu arba klevų sirupu, tačiau tuomet reikia šiek tiek sumažinti skysčių kiekį tešloje.
- Jei neturite obuolienės, puikiai tiks slyvų ar abrikosų džemas, uogienė arba tiesiog obuolių tyrė, sumaišyta su cinamonu.
- Vietoje rabarbarų galima naudoti obuolius, kriaušes arba uogas (braškes, avietes, mėlynes), priklausomai nuo sezono.
- Kvietinius miltus galima pakeisti spelta miltais arba naudoti mišinį su pilno grūdo miltais (75% kvietinių ir 25% pilno grūdo), taip padidinat maistinę vertę.
- Vietoje rudo cukraus galima naudoti rudą Demerara cukrų, klevų sirupą arba kokosų cukrų, kuris suteiks karamelės poskonį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Tešlą rekomenduojama atvėsinti šaldytuve mažiausiai 30 minučių, kad būtų lengviau ją iškočioti ir ji nesusitrauktų kepimo metu.
- Rabarbarų kotus būtina nuvalyti nuo plėvelių, ypač jei jie yra vyresni ir stambesni.
- Jei rabarbarai labai rūgštūs, prieš dedant į pyragą, juos galima 5 minutes pavirti vandenyje su šlakeliu cukraus.
- Formos dugną rekomenduojama iškloti kepimo popieriumi, kad pyragas lengviau išsiimtų.
- Pyragą reikia kepti orkaitės viduryje, kad tolygiai iškeptų.
- Norint pasiekti tobulą trupininę tekstūrą viršuje, likusią tešlą galima sumaišyti su trupučiu miltų prieš tarkuojant.
- Pyragas laikomas kambario temperatūroje iki 2 dienų, šaldytuve – iki 5 dienų.
- Prieš patiekiant pyragą galima pašildyti mikrobangų krosnelėje arba orkaitėje, taip atgaivinant jo aromatą.
Atsiliepimai