Šiandien Jums pristatau dar vieną labai paprastą jogurtinį pyragą, kurį jau gaminau kelis kartus skirtingais variantais - su uogomis, su mandarinais ir su klementinais. Greitai pagaminamas, paprastas ir gardus. Šis pyragas dar vadinamas Viduržemio jūros regiono desertu, bet čia vienas iš tų pyragų, kuriuos prancūzų šeimininkės moka iškepti net užsimerkusios... :)
uogų: pagal skonį (tinka ir mandarinai arba klementinai - reiktų 2 vnt.)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaušinius mikseriu suplakite su puse cukraus.
2. Tada įmaišykite jogurtą, po to - aliejų.
3. Tuomet suberkite likusį cukrų, druską, kepimo miltelius ir miltus. Atsargiai išmaišykite mentele, suberkite uogas arba mandarinų ar klementinų skilteles.
4. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 35-40 minučių (originaliame recepte buvo siūloma kepti maždaug 50-60 min. bet čia nebent gamintume aukštą pyragą iš dvigubos normos, o man jis visada patikrinus pagaliuku po 35 minučių jau būna iškepęs).
5. Pyragą gerai atvėsinkite, dekoruokite pagal savo norus, pvz. tirpintu medumi, šokoladu arba cukraus glaistu, arba mėgstamu kremu - arba kasdienai prie kavos puodelio nėra būtina visai niekuo dekoruoti.