naminis vanilės ekstraktas: 1 valgomojo šaukšto (gaminamo iš romo bei vanilės ankščių)
druska: žiupsnio
migdolų plokštelės (nėra būtina)
cukraus pudra
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Giliame inde išsijojame miltus kartu su kepimo milteliais ir žiupsniu druskos.
2. Tada kitame inde išplakame kiaušinius su cukrumi iki purios ir šviesios masės. Supilame ištirpintą sviestą, įmaišome, tuomet supilame pieną ir vanilės ekstraktą - viską išmaišome.
3. Suberiame miltus ir maišome be perstojo iki vietisos masės. Tešla turėtų gautis nei per skysta (ne vandens skystumo) nei per daug tiršta, tarsi blynų tešlos konsistencijos.
4. Paruoštą tešlą padaliname pusiau bei supilame į du gilius indus.
5. Nulupame obuolius ir skustuku supjaustome plonytėmis riekelėmis.
6. Sudedame į indą su tešla, išmaišome - šitaip obuoliai nepajuoduos bei sugers visą tešlą.
7. Lygiai tą patį atliekame su kriaušėmis. Kriaušių plonytes riekeles sudedame į kitą indą su tešla - išmaišome.
8. Kepimo formą 30x15 centimetrų ištepame sviestu bei pabarstome miltais. Pirmiausia suverčiame obuolių riekelių/tešlos masę, paviršių gerai išlyginame.
9. Tuomet ant viršaus suverčiame kriaušių riekelių/tešlos masę - paviršių dar kartą gerai išlyginame.
10. Viršų apibarstome migdolų plokštelėmis (tai nėra būtina).
11. Dedame kepti maždaug 35-40 minučių (180 laipsnių temperatūra).
12. Iškepus, ištraukiame iš orkaitės, paliekame visiškai atvėsti kepimo formoje (idealiausia per visą naktį), prieš pabarstydamos cukraus pudra ir supjaustydamos gabaliukais. Lepinamės!
13. Pastabėjimas: Man pačiai tobuliausiai gavosi naudojant kuo labiau išnokusias (sultingas) kriaušes bei nepernokusius obuolius. Kuo ploniau yra supjaustomi vaisiai tuo gaunasi skaniau bei gražiau, ploniausiai gavosi suskutant paprastu bulvių skustuku.
14. Rekomendacija: Daugiau kriaušių pyragų receptų rasite: Kriaušių pyragai.
Atsiliepimai
Jurate Macenskiene
Atsakyti
Rūta
Dalia
Atsakyti
Markas Kriauciunas