Autorius apie receptą
Šis pyragas - lengvai paruošiamas, švelnaus skonio desertas su sultingomis šilauogėmis suteikia puikų gaivumo akcentą. Pyragas pasižymi drėgna tekstūra dėl graikiško jogurto, o citrinos sultys suteikia subtilų rūgštelės prieskonį, kuris puikiai dera su saldžiomis šilauogėmis.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje graikiško jogurto galima naudoti natūralų jogurtą, grietinę arba rūgpienį, tačiau tuomet gali tekti šiek tiek pakoreguoti miltų kiekį.
- Šilauoges galima pakeisti mėlynėmis, avietėmis, gervuogėmis ar kitomis mėgstamomis uogomis.
- Jei norite pyragą padaryti sveikesnį, baltą cukrų galite pakeisti kokosų cukrumi arba medumi (naudokite 120-130 g medaus).
- Vietoje paprasto vanilinio cukraus tinka naudoti vanilės ekstraktą (1/2 arbatinio šaukštelio) arba vanilės ankštį.
- Kvietinius miltus galima pakeisti spelta miltais arba dalį miltų (apie 80 g) pakeisti migdolų miltais – tai suteiks pyragui riešutinį aromatą.
- Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi, jei norite augalinio pagrindo varianto.
- Citrinos sultis galima pakeisti apelsinų arba žaliųjų citrinų sultimis, kurios suteiks kitokį citrusinį akcentą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Visi ingredientai turėtų būti kambario temperatūros, kad tešla geriau susimaišytų ir pyragas būtų purumo.
- Šilauoges prieš dedant į tešlą galima apvolioti miltais – tai padės joms nesugrimzti į pyrago dugną.
- Jei naudojate šaldytas šilauoges, nedėkite jų į tešlą atšildytų, nes jos išskirs per daug skysčio.
- Kepimo formą rinkitės su nuimamu dugnu, taip pyragą bus lengviau išimti.
- Pyrago paruošimo būklę tikrinkite mediniu iešmeliu – jei įdūrus į pyrago vidurį ir ištraukus iešmelį, jis lieka švarus, pyragas jau iškepęs.
- Pyragą prieš pjaustant būtinai atvėsinkite bent 30 minučių, kitaip jis gali subyrėti.
- Kepant pyragą, galima formos dugną iškloti ne tik kepimo popieriumi, bet ir sviestu bei miltais, kad pyragas nepriliptų.
- Norint intensyvesnio skonio, į tešlą galima įdėti šiek tiek citrinos žievelės.
Atsiliepimai
Rita
Atsakyti