Paprastas jogurtinis pyragas su šilauogėmis

Autorius apie receptą

Šis pyragas - lengvai paruošiamas, švelnaus skonio desertas su sultingomis šilauogėmis suteikia puikų gaivumo akcentą. Pyragas pasižymi drėgna tekstūra dėl graikiško jogurto, o citrinos sultys suteikia subtilų rūgštelės prieskonį, kuris puikiai dera su saldžiomis šilauogėmis. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje graikiško jogurto galima naudoti natūralų jogurtą, grietinę arba rūgpienį, tačiau tuomet gali tekti šiek tiek pakoreguoti miltų kiekį.
  • Šilauoges galima pakeisti mėlynėmis, avietėmis, gervuogėmis ar kitomis mėgstamomis uogomis.
  • Jei norite pyragą padaryti sveikesnį, baltą cukrų galite pakeisti kokosų cukrumi arba medumi (naudokite 120-130 g medaus).
  • Vietoje paprasto vanilinio cukraus tinka naudoti vanilės ekstraktą (1/2 arbatinio šaukštelio) arba vanilės ankštį.
  • Kvietinius miltus galima pakeisti spelta miltais arba dalį miltų (apie 80 g) pakeisti migdolų miltais – tai suteiks pyragui riešutinį aromatą.
  • Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi, jei norite augalinio pagrindo varianto.
  • Citrinos sultis galima pakeisti apelsinų arba žaliųjų citrinų sultimis, kurios suteiks kitokį citrusinį akcentą.

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

  • Visi ingredientai turėtų būti kambario temperatūros, kad tešla geriau susimaišytų ir pyragas būtų purumo.
  • Šilauoges prieš dedant į tešlą galima apvolioti miltais – tai padės joms nesugrimzti į pyrago dugną.
  • Jei naudojate šaldytas šilauoges, nedėkite jų į tešlą atšildytų, nes jos išskirs per daug skysčio.
  • Kepimo formą rinkitės su nuimamu dugnu, taip pyragą bus lengviau išimti.
  • Pyrago paruošimo būklę tikrinkite mediniu iešmeliu – jei įdūrus į pyrago vidurį ir ištraukus iešmelį, jis lieka švarus, pyragas jau iškepęs.
  • Pyragą prieš pjaustant būtinai atvėsinkite bent 30 minučių, kitaip jis gali subyrėti.
  • Kepant pyragą, galima formos dugną iškloti ne tik kepimo popieriumi, bet ir sviestu bei miltais, kad pyragas nepriliptų.
  • Norint intensyvesnio skonio, į tešlą galima įdėti šiek tiek citrinos žievelės.

Ingredientai

    • Kiaušiniai: 3
    • Cukrus: 150 g
    • Vanilinis cukrus: 1 a. š.
    • Druska: žiupsnis
    • Kambario temperatūros sviestas: 170 g
    • Graikiškas jogurtas: 200 g
    • Citrinos sultys: 1 a. š.
    • Miltai: 280 g
    • Kepimo milteliai: 1 a. š.
    • Šilauogės: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Išplakite kambario temperatūros sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps puri.
  2. 2. Įmuškite kiaušinius po vieną, kaskart gerai išplakdami.
  3. 3. Įmaišykite jogurtą, druską ir citrinos sultis, kol viskas gerai susimaišys.
  4. 4. Persijokite miltus ir kepimo miltelius į tešlą, maišykite, kol masė taps vientisa.
  5. 5. Atsargiai įmaišykite šilauoges.
  6. 6. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą.
  7. 7. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min.
  8. 8. Iškepusį pyragą galima pabarstyti cukraus pudra ir papuošti šviežiomis uogomis.
Paprastas jogurtinis pyragas su šilauogėmis
Paprastas jogurtinis pyragas su šilauogėmis

Atsiliepimai

Rita

Tikrai labai skanus pyragas kepsiu ne kartą
Atsakyti
Migdolinis obuolių pyragas
(6)
Nekeptas sūrio pyragas su sausainiais
(9)