Tai yra nekeptas meduolių ir bananų pyragas, kurį aš labai mėgstu. Jums taip pat jis labai patiks. Jam reikia vos 4 ingredientų. Pamėginkite pasigaminti jau šiandien! ;)
Meduoliai įprastai būna ganėtinai saldūs, tai cukraus kiekį grietinėje galima mažinti (aš kitą kartą gal ir visai nedėčiau). Pastovėjęs per naktį pyragas buvo drėgnesnis, vientisesnis nei po 3 valandų stovėjimo. Bet vis tiek viršus pjaustant truputį byrėjo, nors nėra ko norėti - trupiniai gi ir viršutinis sluoksnis nepaskęsta grietinėje, kad viskas suliptų į vientisą masę. Galutinė išvada - mums labai patiko.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Meduolius galite pakeisti sausainiais "Selga", "Gaidelis" arba bet kokiais kitais mėgstamais traškiais sausainiais. Taip pat galite eksperimentuoti maišydami kelių rūšių sausainius – pavyzdžiui, meduolius su šokoladiniais, arba su kokosų skonio sausainiais.
- Jei norite sumažinti kalorijų kiekį, vietoje įprastos grietinės galite naudoti graikiško jogurto ir natūralaus jogurto mišinį, arba liesesnes grietinės versijas (5% riebumo).
- Cukrų galima pakeisti medumi, klevų sirupu arba stevija.
- Bananai gali būti pakeisti kitais vaisiais – tinka obuoliai, kriaušės ar persikai, tačiau tuomet skonis, žinoma, bus kitoks.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Kad pyragas būtų dar skanesnis, rinkitės prinokusius, bet ne pernokusius bananus – jie bus pakankamai saldūs, bet nesuskys dedami į pyragą.
- Jeigu mėgstate ryškesnį skonį, į grietinę galite įmaišyti šiek tiek cinamono, vanilės ekstrakto arba apelsinų žievelės.
- Labai svarbu leisti pyragui pastovėti šaldytuve mažiausiai 3 valandas, o geriausia – per naktį, taip jis bus drėgnesnis ir vientisesnis.
- Prieš patiekdami, pyragą galite papuošti ne tik riešutais, bet ir šviežiomis uogomis, mėtų lapeliais arba šokolado drožlėmis.