Varškės apkepas su makaronais ir manų kruopomis

Autorius apie receptą

Tokiu varškės apkepo receptu su makaronais ir manų kruopomis su manimi pasidalino draugė. Kai išmėginau, mūsų šeimoje jis aplenkė įprastą varškės apkepą. Dabar gaminame tik tokį ir niekada nenusiviliame. Tikrai rekomenduoju pamėginti, manau, kad nenusivilsite ir Jūs! 

Galimos ingredientų alternatyvos 
Reklama

  • Vietoje paprastos varškės galima naudoti liesą varškę arba grūdėtą varškę, tačiau tuomet tekstūra gali šiek tiek skirtis.
  • Kiaušinius galima pakeisti kiaušinių pakaitalais, jei esate alergiški arba laikotės veganiškos mitybos, tačiau tuomet rezultatas gali būti mažiau purus.
  • Manų kruopas galima pakeisti smulkiomis avižinėmis kruopomis arba maltais kokosų milteliais, bet tuomet patiekalas turės kitokį skonį ir tekstūrą.
  • Cukrų galima pakeisti medumi, klevų sirupu arba stevija, jei norite sveikesnės alternatyvos.
  • Vietoje įprastų makaronų galima naudoti pilno grūdo makaronus, ryžių makaronus arba net gliuteno neturinčius makaronus.
  • Razinas galima pakeisti džiovintomis spanguolėmis, trešnėmis arba smulkiai supjaustytais džiovintais abrikosais.
  • Vaniliną galima pakeisti tikru vanilės ankšties turiniu arba vanilės ekstraktu.
  • Vietoje citrinos galima naudoti apelsiną arba laimą, kurie suteiks kitokį citrusinį akcentą.
  • Cinamoną galima pakeisti kardamonu, muskato riešutu arba imbiero milteliais pagal skonį.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš pradedant gaminti, visus ingredientus rekomenduojama išimti iš šaldytuvo ir palaikyti kambario temperatūroje bent 30 minučių, taip užtikrinsite tolygesnį iškepimą.
  • Varškę būtinai gerai pertrinkit per sietelį arba naudokite bulvių grūstuvą – taip išvengsite gumuliukų galutiniame patiekale.
  • Makaronus virkite al dente, nes kepimo metu jie dar suminkštės.
  • Kepimo formą rekomenduojama tepti gausiu sviesto sluoksniu ir pabarstyti džiūvėsėliais – tai padės apkepui neprikibtii ir suformuos skanią plutelę.
  • Norėdami patikrinti, ar apkepas jau iškepęs, įsmeikite medinį pagaliuką į vidurį – jei ištraukus jis lieka švarus, apkepas paruoštas.
  • Prieš pjaustant, leiskite apkepui atvėsti apie 15 minučių – taip jis bus lengviau pjaustomas ir išlaikys formą.
  • Jei mėgstate ypač purų apkepą, galite atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių ir išplaktus baltymus įmaišyti į tešlą pačioje pabaigoje.
  • Norėdami sukurti gražią auksinio atspalvio plutelę, 5 minutes prieš kepimo pabaigą galite apkepą aptepti kiaušinio plakiniu.
  • Skonį praturtins nedidelis žiupsnelis druskos – jis padeda išryškinti saldumo natas.

Ingredientai

    • varškė: 500 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • manų kruopos: 3 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: pagal skonį (dedu ~4 arbatinius šaukštelius)
    • druska: žiupsnelio
    • virti makaronai: 200 gramų (galima įdėti ir daugiau)
    Pasirinktinai:
    • razinos
    • vanilinas
    • citrina
    • cinamonas
    Taip pat:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia varškę patrinkite bulvių grūstuve.
  2. 2. Kiaušinius išplakite ir supilkite į varškę.
  3. 3. Tada sudėkite visus kitus produktus ir gerai išmaišykite.
  4. 4. Gautą tešlą sudėkite į sviestu pateptą bei džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą.
  5. 5. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parus, maždaug 30-40 minučių.
  6. 6. Labai skanu patiekti su šviežiomis uogomis arba grietine ir aviečių uogiene. Skanaus!
Varškės apkepas su makaronais ir manų kruopomis

Atsiliepimai

Irena

Kaip skaniai gaunasi. Visos didžiausios pagyros Jums!
Atsakyti
Apelsininės kanelės
(5)
Tobuli biskvito lakštai
(1)
"Marshmallows" saldainiai
(1)
Obuolių trupiniuotis
(7)