Kepti persikai su ledais

2020-08-04 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Kepti persikai su ledais
Ledai - gaivus ir tikrai lengvas desertas, visa tai padaro vasarą gražesne. Na, o desertui su ledais paruošti naudojau rudąjį kokosų žiedų cukrų, bet žinoma tinka ir įprastas rudasis cukranendrių cukrus. Kadangi kokosų žiedų cukrų tiesiog buvau laimėjusi viename konkurse, tad gaminau su juo. Jo kvapas toks intensyvus, o skonis švelnus ir subtilus. Tad jis puikiai tinka desertams ruošti, su juo ir susigundžiau karamelizuoti persikus. 

Ingredientai

    • persikai: 4 
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • kokosų žiedų cukrus (galite drąsiai naudoti cukranendrių rudąjį cukrų): 1 valgomojo šaukšto
    • vaniliniai ledai: 6 rutuliukų
    • mėta: kelių šakelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausiai persikus nuplaukite, perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką.
  2. 2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą.
  3. 3. Sudėkite persikų gabalėlius.
  4. 4. Pabarstykite cukrumi ir kepkite keletą minučių, kol persikai šiek tiek suminkštės ir karamelizuosis. Dėkite į lėkštes.
  5. 5. Patiekite su ledais. Puoškite mėtų šakelėmis.
  6. kepti persikai su ledais
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.
Pipiriniai meduoliai - be galo aromatingi ir labai primena grybukus!
(1)