Tai yra Lietuviško tradicinio tinginio receptas, kuriam yra naudojami paprasčiausi ingredientai - sausainiai, pienas (taip pienas, ne kondensuotas pienas), kakava bei cukraus. Šitaip tinginį ruošiu ganėtinai retai, nes įprastai patingiu virti šokoladinį sirupą su pienu, paprasčiau bei greičiau būna gaminti
tinginį su kondensuotu pienu. Tačiau šio tradicinio tinginio skonis man visada primena vaikystę ir močiutę. Taip pat, jis yra šiek tiek kitoks, nei pagamintas su kondensuotu pienu. Tai yra toks tinginys, kokį seniau mokiniai valgydavo mokykloje per pertraukas. Kaip dabar gerai prisimenu. Tuomet tinginys buvo visiškai įprastas saldėsis, kurio galėjai nusipirkti kur tik nori.
Tinginį galima formuoti kepimo formoje arba tiesiog suvynioti į maistinę plėvelę. Aš pati labai mėgstu suvynioti į maistinę plėvelę, nes man tinginys gardžiausias pjaustytas apvaliais griežinėliais. Tinginio formavimas priklausys tik nuo to, kokios formos gabaliukų norisi - apvalių ar keturkampių. Tam, kad mūsų tinginys gerai sustingtų naudojame sviestą, ne margariną, ir būtinai riebesnį bei kietesnį sviestą. Jeigu norisi, tinginį galima aplieti šokoladu arba apibarstyti cukraus pudra. Einam gaminti. 😉
Giedrius 7m
Atsakyti