Moliūgų ir burokėlių vafliai🧇

2025-03-19 Autorius oSkanu.lt

Moliūgų ir burokėlių vafliai🧇
Moliūgų ir burokėlių vafliai – tai nuostabiai spalvingas ir sveikas patiekalas, kuris pradžiugins visą šeimą. Šie vafliai išsiskiria savo ryškia spalva, minkštu vidumi ir traškia išore. Tradicinis vaflių receptas šiuo atveju papildytas daržovėmis, kurios suteikia ne tik papildomų maistinių medžiagų, bet ir subtilų saldumą bei išskirtinį skonį. Ypatingai šie vafliai populiarūs rudens sezono metu, kai moliūgai yra pačiame savo skonio ir kokybės pike. Šių vaflių privalumas – jie tinka tiek vaikams, tiek suaugusiems, o taip pat nevartojantiems glitimo ir pieno produktų, todėl yra universalus pasirinkimas įvairių mitybos poreikių turintiems žmonėms. Vaflius galima patiekti tiek šiltus, tiek šaltus, jie puikiai dera su įvairiais padažais, uogienėmis ar net ledais. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Moliūgą galima pakeisti cukinija arba morkomis, jei neturite moliūgo. 
  • Vietoje ryžių miltų galima naudoti grikių, kukurūzų arba avinžirnių miltus – jie taip pat yra be glitimo. 
  • Jei nenaudojate cukraus, jį galima pakeisti medumi, klevų sirupu arba datulių sirupu. 
  • Burokėlį galima pakeisti morkomis arba batatais
  • Aliejų galima rinktis kokosų, saulėgrąžų arba alyvuogių – priklausomai nuo jūsų skonio preferencijų. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Geriausiai vafliai iškepa gerai įkaitintoje keptuvėje. Prieš kepant pirmą vaflį, rekomenduojama keptuvę šiek tiek patepti aliejumi, kad vafliai nepriliptų. Tešla turėtų būti vidutinio tirštumo – nei per skysta, nei per tiršta. Jei tešla per tiršta, galima įpilti šiek tiek vandens ar augalinio pieno. Daržoves reikėtų tarkuoti kuo smulkiau, kad vafliai būtų vienalytės tekstūros. Kepant vaflius špyžinėje keptuvėje, reikia reguliuoti ugnį, kad vafliai neparudintų per greitai, bet iškeptų iki galo. 

Ingredientai

    • Sviestinis moliūgas: ⅓ vidutinio dydžio (apie 250 g) 
    • Virtas burokėlis: 1 vidutinio dydžio (apie 150 g) 
    • Kiaušiniai: 2 vienetai 
    • Aliejus: 3 šaukštai 
    • Ryžių miltai: 120 g 
    • Cukrus: 3 šaukštai 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia paruoškite visus ingredientus. Moliūgą nuplaukite, nulupkite ir išimkite sėklas.
  2. 2. Virtą burokėlį nulupkite ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.
  3. 3. Moliūgą smulkiai sutarkuojate į didelį dubenį, naudodami smulkią tarką. Tas pats atliekama ir su burokėliu – jį taip pat smulkiai sutarkuokite ir sudėkite į tą patį dubenį.
  4. 4. Į sutarkuotas daržoves įpilsite 3 šaukštus aliejaus, tuomet įmušite 2 kiaušinius ir subersite 3 šaukštus cukraus.
  5. 5. Viską labai gerai išmaišysite, kad gautųsi vientisa masė. Maišoma tol, kol cukrus visiškai ištirps.
  6. 6. Tada į gautą masę suberkite 120 g ryžių miltų ir vėl kruopščiai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Tešla turi būti vientisa ir vidutinio tirštumo.
  7. 7. Įkaitinkite vaflių keptuvę. Jei naudojate špyžinę keptuvę, kaip aš, įkaitinimas turėtų trukti bent 5 minutes, kad paviršius tolygiai įkaistų.
  8. 8. Įkaitinę keptuvę, ant jos užpilate vieną samtį tešlos ir paskirstote ją taip, kad užpildytų visą keptuvės paviršių.
  9. 9. Vaflius kepsite kelias minutes, kol jie gražiai apskrus ir lengvai atsiskirs nuo keptuvės.
  10. 10. Iškeptus vaflius sudėsite ant grotelių, kad jie atvėstų ir išliktų traškūs.
  11. 11. Patiekiama iškart arba atvėsinus, pagal skonį galima papuošti uogomis, medumi ar kitais priedais.