Cukruoti naminiai riestainiai su kondensuotu pienu – tai nepaprastai skanus saldus kepinys, kuris suteiks jūsų namams jaukumo ir šilumos pojūtį. Šis tradicinis lietuviškas desertas pasižymi nepriekaištingu skoniu ir ypatingu minkštumu, kurį užtikrina kondensuoto pieno ir sviesto derinys. Riestainiai turi švelniai traškią cukruotą plutelę, o viduje išlieka maloniai minkšti ir purūs. Riestainiai puikiai tinka prie arbatos ar kavos, juos galima patiekti svečiams arba tiesiog lepintis jais ramų vakarą.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje baltų kvietinių miltų galima naudoti speltų miltus arba pusę kvietinių ir pusę pilno grūdo miltų, taip padidinant skaidulinių medžiagų kiekį kepinyje.
- Kondensuotą pieną galima pakeisti karamelizuotu kondensuotu pienu, kuris suteiks intensyvesnį karamelės skonį.
- Rudą cukrų apibarstymui galima pakeisti kokosų cukrumi arba vaniliniu cukrumi, jei norite kitokio aromato.
- Jei norite sumažinti cukraus kiekį, dalį cukraus galima pakeisti medumi arba klevų sirupu (70-80 g vietoj 100 g cukraus).
- Vietoje kiaušinio galima naudoti 3 valgomuosius šaukštus obuolių tyrės, jei reikia vegetariško varianto.
- Pieną galima pakeisti augaliniu – migdolų, avižų ar kokosų pienu.
- Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi, jei ieškote pieno produktų neturinčio varianto.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš pradedant gaminti, visi ingredientai turėtų būti kambario temperatūros, ypač sviestas – tai užtikrins vienalytę tešlos konsistenciją.
- Tešlą būtina atšaldyti mažiausiai 30 minučių, o geriausia – valandą, kad riestainiai kepant išlaikytų savo formą.
- Jei tešla per daug limpa prie rankų, pridėkite šiek tiek daugiau miltų, bet ne per daug, kad riestainiai netaptų per kieti.
- Formuojant riestainiams galima sudrėkinti rankas, kad tešla mažiau liptų.
- Prieš apibarstant cukrumi, riestainio paviršių galima lengvai sudrėkinti pienu ar vandeniu, kad cukrus geriau priliptų.
- Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo orkaitės, todėl pradėkite tikrinti riestainiuos po 8 minučių.
- Iškepę riestainiai iš pradžių bus minkšti, leiskite jiems visiškai atvėsti ant grotelių, kad sustingtų ir įgautų būdingą tekstūrą.
- Skaniausi riestainiai yra kitą dieną, kai skoniai susiformuoja ir susilygina.
Erika
Atsakyti