Naminiai varškės sūreliai su šokoladiniu glaistu – tai puikus desertas, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Šis receptas leidžia lengvai ir greitai pasigaminti gardžius sūrelius namuose, naudojant paprastus ingredientus. Be to, galite eksperimentuoti su skoniu, pridėdami mėgstamų priedų, tokių kaip riešutai ar džiovinti vaisiai.
Galimos ingredientų alternatyvos:
- Varškė: vietoj tradicinės varškės galite naudoti kreminę varškę arba rikotą, kad sūreliai būtų dar švelnesni.
- Sviestas: galite pakeisti kokosų aliejumi ar augaliniu margarinu, jei norite sumažinti sočiųjų riebalų kiekį.
- Klevų sirupas: vietoj jo tinka medus, agavų sirupas ar saldintas kondensuotas pienas, priklausomai nuo pageidaujamo saldumo lygio.
- Juodasis šokoladas: galite naudoti pienišką šokoladą ar baltąjį šokoladą, atsižvelgdami į savo skonio pomėgius.
Patiekalo gaminimo patarimai:
- Prieš maišydami varškę su kitais ingredientais, pertrinkite ją per sietelį arba sutrinkite trintuvu, kad masė būtų vientisa ir be gumulėlių.
- Naudokite silikonines formeles – iš jų lengviau išimsite sustingusius sūrelius.
- Jei norite įdaro, į varškės masės vidurį galite įdėti šaukštelį mėgstamos uogienės ar riešutų sviesto.
- Sūrelius galite dekoruoti ne tik šokoladu, bet ir smulkintais riešutais, kokoso drožlėmis ar spalvotais pabarstukais.
Kalorijos:
- Apskaičiuota, kad bendras kalorijų kiekis šiame recepte yra apie 2100 kcal.
- Viename sūrelyje (iš viso 10 porcijų) yra apie 210 kcal.