Naminiai varškės sūreliai su juodo šokolado glaistu

2025-01-01 Autorius greitai_sveikai_skaniai

Naminiai varškės sūreliai su juodo šokolado glaistu
Naminiai varškės sūreliai su šokoladiniu glaistu – tai puikus desertas, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Šis receptas leidžia lengvai ir greitai pasigaminti gardžius sūrelius namuose, naudojant paprastus ingredientus. Be to, galite eksperimentuoti su skoniu, pridėdami mėgstamų priedų, tokių kaip riešutai ar džiovinti vaisiai.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Varškė: vietoj tradicinės varškės galite naudoti kreminę varškę arba rikotą, kad sūreliai būtų dar švelnesni.
  • Sviestas: galite pakeisti kokosų aliejumi ar augaliniu margarinu, jei norite sumažinti sočiųjų riebalų kiekį.
  • Klevų sirupas: vietoj jo tinka medus, agavų sirupas ar saldintas kondensuotas pienas, priklausomai nuo pageidaujamo saldumo lygio.
  • Juodasis šokoladas: galite naudoti pienišką šokoladą ar baltąjį šokoladą, atsižvelgdami į savo skonio pomėgius.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Prieš maišydami varškę su kitais ingredientais, pertrinkite ją per sietelį arba sutrinkite trintuvu, kad masė būtų vientisa ir be gumulėlių.
  • Naudokite silikonines formeles – iš jų lengviau išimsite sustingusius sūrelius.
  • Jei norite įdaro, į varškės masės vidurį galite įdėti šaukštelį mėgstamos uogienės ar riešutų sviesto.
  • Sūrelius galite dekoruoti ne tik šokoladu, bet ir smulkintais riešutais, kokoso drožlėmis ar spalvotais pabarstukais.

Kalorijos:

  • Apskaičiuota, kad bendras kalorijų kiekis šiame recepte yra apie 2100 kcal. 
  • Viename sūrelyje (iš viso 10 porcijų) yra apie 210 kcal. 

Ingredientai

    • Varškė: 500 g
    • Sviestas: 100 g
    • Klevų sirupas: 3 šaukštai
    • Juodasis šokoladas: 300 g
    • Kokosų aliejus: 2 šaukštai 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite varškės masę: varškę sumaišykite su kambario temperatūros sviestu ir klevų sirupu. Maišykite, kol gausite vientisą, kreminę masę.
  2. 2. Formavimas: paruoštą varškės masę sudėkite į silikonines formeles, gerai paspausdami, kad neliktų oro tarpų. Išlyginkite paviršių.
  3. 3. Šaldymas: formeles su varškės mase dėkite į šaldymo kamerą ir laikykite, kol masė visiškai sustings (apie 4 valandas arba per naktį).
  4. 4. Paruoškite šokolado glaistą: garų vonelėje ištirpinkite juodąjį šokoladą kartu su kokosų aliejumi, maišydami, kol masė taps vientisa ir blizgi.
  5. 5. Glazūravimas: sustingusius varškės sūrelius išimkite iš formelių.
  6. 6. Kiekvieną sūrelį panardinkite į šokolado glaistą, kad jis tolygiai pasidengtų.
  7. 7. Išimkite ir padėkite ant kepimo popieriumi išklotos lėkštės ar skardos.
  8. 8. Galutinis šaldymas: sūrelius dėkite atgal į šaldytuvą maždaug valandai, kad glaistas sustingtų, o sūreliai atitirptų iki tinkamos valgymui temperatūros.
  9. 9. Santrauka: Naminiai varškės sūreliai su šokoladiniu glaistu – tai lengvai paruošiamas ir skanus desertas, kuriam nereikia daug laiko ar sudėtingų ingredientų. Galite pritaikyti receptą pagal savo skonį, naudodami įvairias ingredientų alternatyvas ir priedus. Sūreliai puikiai tiks kaip saldus užkandis ar desertas prie kavos ar arbatos puodelio.
Receptų autorė greitai_sveikai_skaniai
Želė desertas su kefyru
(7)