Tobuli varškės vafliai su uogomis pagal Beatą

2023-02-19 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Tobuli varškės vafliai su uogomis pagal Beatą
Ar savo šaldymo kameroje turite užsišaldę atsargų? Jei Jūsų atsakymas - taip, tai būtinai kepkite varškinius vaflius kartu su manimi. Idealiai kepiniams tinka ir šaldytos uogos, tikrai nereikia ieškoti šviežių. Tad nieko nelaukiam ir imamės gamybos! 

Iš nurodytų ingredientų kiekių man pavyko iškepti 8 vaflius.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnio
    • varškė: 300 gramų
    • kefyras: 100 mililitrų
    • tirpintas sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 5-6 valgomųjų šaukštų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • uogos: 2 saujų (aš naudoju šaldytas mėlynes, avietes ir gervuoges)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius išsukite su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi.
  2. 2. Tada suberkite varškę, supilkite kefyrą ir tirpintą sviestą. Masę gerai išmaišykite.
  3. 3. Tuomet įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Suberkite uogas (avietes su gervuogėmis aš šiek tiek patryniau tarp pirštų, kad subyrėtų į mažesnius gabaliukus) ir atsargiai išmaišykite.
  4. 4. Įkaitinkite elektrinę vaflių keptuvę ir dėkite po šaukštą tešlos. Kepkite, kol vafliai gražiai apskrus ir iškeps. Skanaukite!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau vaflių receptų rasite: Vaflių receptai.
Tobuli varškės vafliai su uogomis pagal Beatą