Jau senokai buvau nusižiūrėjusi būtent šį panna cottos deserto variantą. Ir pagaliau prisiruošiau jį paruošti. Dabar tik kyla klausimas, kodėl to nepadariau anskčiau, nes nieko skanesnio prie kavos puodelio tiesiog nėra. Gaminam ir lepinamės!
Ingredientai
grietinėlė: 200 mililitrų (30% riebumo)
pienas: 200 mililitrų (3,5% riebumo)
cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
citrinos žievelės juostelės: 2 nemažų
želatina: 20 gramų
braškės
Recepto paruošimas
1. Pradžioje išbrinkiname vandenyje želatiną. Tuomet į puodą supilame grietinėlę, pieną, suberiame cukrų bei įdedame citrinos juostelės. Kaitiname, kol užkais, vis pamaišydamos.
2. Tada puodą nukeliame nuo ugnies, išimame citriną bei supilame ištirpintą želatiną. Viską gerai išmaišome. Supilame į indelius bei paliekame kambario temperatūroje, kad atvėstų. Paskui dedame į šaldytuvą 3–4 valandoms, kol sustings.
3. Galiausiai patiekiame su braškėmis arba kitomis savo mėgiamomis uogomis. Skanaujame!
4. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.