Mano gyvenimas tikrai neįsivaizduojamas be šiltų, jaukių cinamono aromatu dvelkiančių desertų. Šis ypatingas cinamoninis tinginys - tai tradicinio lietuviško tinginio pyrago interpretacija, papildyta mėgstamais Cini Minis dribsniais ir kondensuoto pieno saldumu. Desertas idealiai tinka tiek kasdienei arbatos ceremonijai, tiek šventiniam stalui. Jo paruošimas nesudėtingas, o rezultatas pradžiugins kiekvieną cinamono gerbėją.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoej Cini Minis dribsnių galima naudoti bet kokius cinamoninius javainius arba susmulkintus Digestive sausainius su papildomu cinamonu.
- Sausainius "morka + cinamonas" galima pakeisti įprastais sausainiais su cinamonu arba sviestiniais sausainiais.
- Kondensuotą pieną galima naudoti tiek virtą, tiek nevirtą - nuo to priklausys deserto saldumas ir tekstūra.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Svarbu gerai suspausti masę formoje, kad tinginys būtų vientisas ir lengvai pjaustomas.
- Prieš pjaustant, tinginį rekomenduojama palaikyti šaldytuve bent 8 valandas.
- Pjaustant naudoti aštrų peilį, kurį galima pamirkyti karštame vandenyje.
Kalorijos
- Bendras kalorių kiekis: 3850 kcal
- Vienos porcijos (100g) kalorijos: 385 kcal