Cinamonis tinginys su cini minis dribsniais ir kondensuotu pienu

2025-02-24 Autorius NoriuNiam

Cinamonis tinginys su cini minis dribsniais ir kondensuotu pienu
Mano gyvenimas tikrai neįsivaizduojamas be šiltų, jaukių cinamono aromatu dvelkiančių desertų. Šis ypatingas cinamoninis tinginys - tai tradicinio lietuviško tinginio pyrago interpretacija, papildyta mėgstamais Cini Minis dribsniais ir kondensuoto pieno saldumu. Desertas idealiai tinka tiek kasdienei arbatos ceremonijai, tiek šventiniam stalui. Jo paruošimas nesudėtingas, o rezultatas pradžiugins kiekvieną cinamono gerbėją. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoej Cini Minis dribsnių galima naudoti bet kokius cinamoninius javainius arba susmulkintus Digestive sausainius su papildomu cinamonu.
  • Sausainius "morka + cinamonas" galima pakeisti įprastais sausainiais su cinamonu arba sviestiniais sausainiais.
  • Kondensuotą pieną galima naudoti tiek virtą, tiek nevirtą - nuo to priklausys deserto saldumas ir tekstūra.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Svarbu gerai suspausti masę formoje, kad tinginys būtų vientisas ir lengvai pjaustomas.
  • Prieš pjaustant, tinginį rekomenduojama palaikyti šaldytuve bent 8 valandas.
  • Pjaustant naudoti aštrų peilį, kurį galima pamirkyti karštame vandenyje.

Kalorijos
 
  • Bendras kalorių kiekis: 3850 kcal
  • Vienos porcijos (100g) kalorijos: 385 kcal

Ingredientai

    • Cini minis sausi pusryčių dribsniai: 200-250 g 
    • Pusrytainiai Gaidelio sausainiai "morka + cinamonas": 165 g 
    • Sviestas: 200 g 
    • Kondensuotas pienas: 400 g 
    • Cinamonas: 0.5 šaukštelio 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pasiruošiame didelį dubenį ir į jį suberiame Cini minis dribsnius.
  2. 2. Sausainius atsargiai sulaužome nedideliais gabaliukais ir sudedame į tą patį dubenį.
  3. 3. Kruopščiai permaišome sausus ingredientus, kad tolygiai pasiskirstytų.
  4. 4. Nedideliame puode ištirpiname sviestą ant vidutinės kaitros.
  5. 5. Į ištirpusį sviestą supilame kondensuotą pieną.
  6. 6. Įberiame cinamoną ir maišome masę 10 minučių, kol ji taps vientisa ir šiek tiek sutirštės.
  7. 7. Karštą masę iš lėto pilame ant paruoštų sausų ingredientų.
  8. 8. Kruopščiai išmaišome, kad visi sausi ingredientai būtų padengti skysčiu.
  9. 9. Paruošiame pailgą formą, ją išklodami maistine plėvele.
  10. 10. Sudedame paruoštą masę į formą ir stipriai suspaudžiame.
  11. 11. Formą dedame į šaldytuvą mažiausiai 8 valandoms, idealiausia - per naktį.
  12. 12. Sustingusį tinginį išimame iš formos ir supjaustome į norimo dydžio gabaliukus.
Cinamonis tinginys su cini minis dribsniais ir kondensuotu pienu
Cinamonis tinginys su cini minis dribsniais ir kondensuotu pienu
Cinamonis tinginys su cini minis dribsniais ir kondensuotu pienu
Avokado triufeliai
(4)