Greitas desertas su maskarponės kremu ir spanguolėmis

2024-11-07 Autorius Raudona virtuvė

Greitas desertas su maskarponės kremu ir spanguolėmis
Šis desertas sukuria švelnų maskarponės ir grietinėlės kremo sluoksnį, derinamą su lengvu spanguolių rūgštumu. Kiekvienas sluoksnis subtiliai pagardinamas damų piršteliais, kurie suminkštėja ir įgauna brendžio (jei naudojamas) aromatą, suteikdami desertui išskirtinį skonį. Šis saldžiai gaivus desertas idealiai tinka tiek šventiniam stalui, tiek romantiškai vakarienei, suteikdamas puikų kontrastą tarp kreminio minkštumo ir uogų rūgštelės.
Vietoj brendžio galima naudoti apelsinų sultis sausainių sulaistymui. 

Autorės komentaras - tas desertas, kurio skonio ir gaminimo sudėtingumo balansas labai teigiamas - labai skanu ir paprasta gaminti. Tokie desertukai gražiausiai atrodo stiklinėje ar taurėje. Patogu padalinti porcijomis. Jei spanguolės nepatinka, naudokite kitas uogas: vyšnias, šilauoges. Grietinėlę galite keisti su kokosų pienu.

Ingredientai

    • Maskarponės sūris: 500 g
    • Grietinėlė: 400 g (riebi)
    • Cukrus: pagal skonį
    • Vanilė: šiek tiek
    • Spanguolės: 300 g
    • Damų piršteliai: pakuotė
    • Brendis: sulaistyti damų pirštelius (nebūtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į dubenį sudėti maskarponės sūrį, supilti grietinėlę ir gerai išmaišyti (neplakti), kol susijungs.
  2. 2. Įmaišyti cukraus. Kiekis priklauso nuo to, kiek saldaus kremo norisi.
  3. 3. Spanguoles sudėti į nedidelį puodą ir virti. Įdėti šaukštą cukraus. Virti kol uogos pasileis (dalis gali likti nesutežusios). Masę atvėsinti.
  4. 4. Į pasirinktą indą dėti truputėlį maskarponės kremo, uždėti damų pirštelių, juos sulaistyti šaukšteliu brendžio (jeigu naudojamas). Uždėti šaukštą apvirtų spanguolių.
  5. 5. Tuomet sluoksniuoti toliau - ant spanguolių dėti maskarponės kremo, tuomet sausainių, juos sulaistyti ir užbaigti dar šaukštu spanguolių.
  6. 6. Desertus perkelti į šaldytuvą, kad sutvirtėtų ir damų piršteliai suminkštėtų.
Žagarėliai arba auselės
(7)
Apelsininės kanelės
(5)