Na kas nėra ragavęs tinginio? Tikriausiai Lietuvoje jį nuo pat vaikystės valgė ir mėgavosi bene visi. Ar dažnai mėgstate jį pasigaminti ir pasilepinti šiomis dienomis? Aš vis dar tikrai labai mėgstu. Ir labai mėgstu eksperimentuoti su pačiais įvairiausiais ir kitokiais skoniais.
Šį kartą jį gaminsime vos iš 4 ingredientų ir gaminsime su riešutų sviestų, sausainiais ir kondensuotu pienu. Skonis pranoksta visus lūkesčius, nes rezultatas gaunasi superinis! Tikrai labai rekomenduoju išmėginti! Esu tikra, kad nenusivilsite! ;)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Sausainiams galite naudoti įvairius traškius sausainius – nuo klasikinių "Gaidelio" iki "Selga" ar "Maria" tipo sausainių.
- Vietoje karamelinio kondensuoto pieno tinka ir paprastas kondensuotas pienas, tačiau tuomet reikėtų pridėti šiek tiek cukraus arba medaus, kad išgautumėte karamelės skonį.
- Jei neturite riešutų sviesto, galite jį pakeisti migdolų, lazdyno riešutų ar anakardžių sviestu – kiekvienas suteiks desertui savito charakterio.
- Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi, jei norite išgauti subtilų kokosų aromatą.
- Papuošimui, be uogų, puikiai tinka ir kapoti riešutai, kokosų drožlės ar šokolado gabaliukai.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Gaminant sausaininį tinginį, svarbu nepertrinti sausainių – jie turėtų išlikti vidutinio dydžio gabalėliais, kad desertas išlaikytų savo tekstūrą.
- Karamelės, sviesto ir riešutų sviesto masę kaitinkite neaukštoje temperatūroje, kad nesudegintumėte karamelės, kuri greitai praranda skonį perkaitinta.
- Jei norite, kad desertas būtų tvirtesnis, galite jį laikyti šaldytuve per naktį.
- Prieš pjaustant, išimkite jį iš šaldytuvo 15 minučių anksčiau, kad būtų lengviau pjaustyti.
- Galiausiai, tinginys puikiai išsilaiko šaldytuve iki savaitės, todėl galite pasigaminti didesnį kiekį ir mėgautis juo ilgesnį laiką.
Šiame sausaininiame tinginyje su riešutų sviestu ir karameliniu kondensuotu pienu iš viso yra apie 3600 kalorijų. Vienoje porcijoje (iš 8 porcijų) yra maždaug 450 kalorijų. Kalorijų kiekį galima šiek tiek sumažinti, renkantis mažiau riebų riešutų sviestą ar mažesnio riebumo sausainius.