Morkainis - lengviausias morkų pyragas

2024-11-14 Autorius Donata Valantinaitė

Morkainis - lengviausias morkų pyragas
Morkainis, arba lengviausias morkų pyragas, yra paprastas ir skanus desertas, kuriam nereikia nei sudėtingų ingredientų, nei didelių kulinarinių įgūdžių. Šis pyragas idealiai tinka savaitgalio popietei ar ypatingai progai, kai norisi saldaus, tačiau ne per daug riebaus deserto. Šį pyragą galima pagardinti riešutais arba cinamonu, kurie dar labiau praturtins jo skonį bei suteiks šilumos pojūtį.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Miltai: Galima naudoti speltų, viso grūdo ar netgi avižinius miltus, kurie padės išlaikyti pyragą šiek tiek drėgnesnį ir suteiks daugiau skaidulų.
  • Cukrus: Cukrų galima pakeisti medumi arba kokosų cukrumi, kuris suteiks pyragui šiek tiek kitokį skonį ir mažesnį glikeminį indeksą.
  • Sviestas: Sviestą galima keisti kokosų aliejumi, jei norisi šiek tiek sveikesnės alternatyvos arba netgi augaliniu margarinu, kad pyragas taptų tinkamas veganams.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

Kad pyragas būtų dar drėgnesnis, į tešlą galite pridėti šiek tiek natūralaus jogurto arba graikiško jogurto. Taip pat rekomenduojama pyragą kepti ant apatinės orkaitės lentynėlės, kad jis tolygiai iškeptų ir nebūtų per daug išdžiūvęs viršuje.

Kalorijos

  • Iš viso kalorijų: apie 1800 kcal
  • Kalorijų vienoje porcijoje (apie 225 kcal)

Ingredientai

    • morkos: 3-4 (didelės)
    • kiaušiniai: 3-4
    • cukrus: 1 stiklinės
    • miltai: 1-1,5 stiklinės
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 1 šaukštelio
    • sviestas: 175 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių morkas sutarkuojame labai smulkiai.
  2. 2. Tada į jas sudedame cukrų bei vanilinį cukrų, kiaušinius ir labai gerai viską išplakame.
  3. 3. Po to supilame tirpintą sviestą, ir miltus sumaišytus su kepinių milteliais.
  4. 4. Persijojame, kad būtų puresnis pyragas. Tešla gaunasi maždaug grietinės tirštumo.
  5. 5. Tuomet kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių (priklausomai nuo to, kokio storumo yra pyragas).
  6. 6. Tikriname mediniu iešmeliu, ar jau iškepė. Skanaujame!
  7. 7. Santrauka: Morkainis - tai paprastas ir maistingas morkų pyragas, kuris puikiai tiks įvairioms progoms. Jis lengvai praturtinamas alternatyviais ingredientais, kurie suteiks pyragui dar daugiau skonio ir maistinės vertės.

Loreta Paulauskienė

Morkų pyragas be cinamono... ne tas skonis. Būtinai reikia cinamono :)
Atsakyti