Senoviniai žagarėliai - auselės su grietine arba kefyru

2025-03-05 Autorius oSkanu.lt

Senoviniai žagarėliai - auselės su grietine arba kefyru
Nerealiai skanūs ir trapūs žagarėliai - auselės su grietine ir soda. Vaikai tikrai bus patenkinti, o jeigu dar leisite gaminant padėti... Grietinė ir/arba kefyras tai tiesiog padaro šį desertą tobulu. 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Kiaušinius galima pakeisti kiaušinių pakaitalu arba bananų tyre tiems, kas vengia kiaušinių.
  • Vietoje įprasto baltojo cukraus galite naudoti rudą cukrų, kuris suteiks gilesnį karamelės skonį.
  • Grietinę galima visiškai pakeisti kefyru, rūgpieniu arba net jogurtu – kiekvienas variantas suteiks kitokį skonį ir tekstūrą.
  • Jei neturite sodos, galite naudoti kepimo miltelius (dvigubą kiekį).
  • Kvietiniai miltai gali būti dalinai pakeisti spelta miltais arba visų grūdo dalių kvietiniais miltais, nors tekstūra gali šiek tiek skirtis.
  • Miltinį cukrų galima pakeisti vaniliniu cukrumi arba cinamono ir cukraus mišiniu.


Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

 
Kad žagarėliai išeitų tobuli, verta atsižvelgti į keletą svarbių patarimų:
 
  • Tešlą minkykite ne per ilgai, kad žagarėliai nepasidarytų kieti.
  • Aliejus turi būti gerai įkaitęs prieš dedant tešlą – tai užtikrins, kad žagarėliai nesugers per daug riebalų.
  • Vienu metu kepkite nedidelį žagarėlių kiekį, kad jie nesusilipintų ir tolygiai iškeptų.
  • Iškepusius žagarėlius būtinai padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų riebalai.
  • Miltinio cukraus barstymas ant dar šiltų žagarėlių padės jam geriau prilipti.
  • Žagarėliai geriausiai išsilaiko sausoje, vėsioje vietoje, sudėti į kartoninę dėžutę ar sausainių skardinę.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
    • grietinė: 400 gramų (galite maišyti perpus su kefyru)
    • soda: 1 nubraukto arbatinio šaukštelio
    • miltai: ~3,5 stiklinės (kad gautųsi minkšta ir kočiojama tešla)
    • miltinis cukrus (apibarstymui)
    • aliejus (virimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių miltus išsijokite į dubenį, dėkite išplaktus kiaušinius, grietinę, sumaišytą su soda, cukrų, galite (jeigu norisi) įdėti vanilino arba apelsino žievelės (aš šį kartą dėjau apelsino žievelę).
  2. 2. Tada pamaišykite bei pradėkite minkyti, jeigu suminkius visus miltus, tešla dar limpa, galite dėti kiek daugiau. Tešla privalo gautis minkšta, bet kočiojama.
  3. 3. Tuomet ant miltuoto paviršiaus kočiokite maždaug 0,5 centimetro storio blyną, supjaustykite jį rombais, viduryje įpjaukite. Per skylę pernerkite vieną galą rombo bei gausite auselę.
  4. 4. Po to auseles virkite įkaitusiame aliejuje, perverkite, išgriebkite ant popierinio rankšluosčio, nuvarvėjusias dėkite į dubenį bei pabarstome miltiniu cukrumi. Lepinkitės!
Senoviniai žagarėliai - auselės su grietine arba kefyru
Senoviniai žagarėliai - auselės su grietine arba kefyru
Senoviniai žagarėliai - auselės su grietine arba kefyru
Obuolių trupiniuotis
(7)