Nerealiai skanūs ir trapūs žagarėliai - auselės su grietine ir soda. Vaikai tikrai bus patenkinti, o jeigu dar leisite gaminant padėti... Grietinė ir/arba kefyras tai tiesiog padaro šį desertą tobulu.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Kiaušinius galima pakeisti kiaušinių pakaitalu arba bananų tyre tiems, kas vengia kiaušinių.
- Vietoje įprasto baltojo cukraus galite naudoti rudą cukrų, kuris suteiks gilesnį karamelės skonį.
- Grietinę galima visiškai pakeisti kefyru, rūgpieniu arba net jogurtu – kiekvienas variantas suteiks kitokį skonį ir tekstūrą.
- Jei neturite sodos, galite naudoti kepimo miltelius (dvigubą kiekį).
- Kvietiniai miltai gali būti dalinai pakeisti spelta miltais arba visų grūdo dalių kvietiniais miltais, nors tekstūra gali šiek tiek skirtis.
- Miltinį cukrų galima pakeisti vaniliniu cukrumi arba cinamono ir cukraus mišiniu.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Kad žagarėliai išeitų tobuli, verta atsižvelgti į keletą svarbių patarimų:
- Tešlą minkykite ne per ilgai, kad žagarėliai nepasidarytų kieti.
- Aliejus turi būti gerai įkaitęs prieš dedant tešlą – tai užtikrins, kad žagarėliai nesugers per daug riebalų.
- Vienu metu kepkite nedidelį žagarėlių kiekį, kad jie nesusilipintų ir tolygiai iškeptų.
- Iškepusius žagarėlius būtinai padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų riebalai.
- Miltinio cukraus barstymas ant dar šiltų žagarėlių padės jam geriau prilipti.
- Žagarėliai geriausiai išsilaiko sausoje, vėsioje vietoje, sudėti į kartoninę dėžutę ar sausainių skardinę.