Šiuos fantastiškus mielinius ragelius užmačiau internete ir nusprendžiau išmėginti. Labai sužavėjo. Tiesiog jaučiau jų skleidžiamą aromatą, ryte, prie puodelio balintos kavos... Dalinuosi ir su Jumis ir labai rekomenduoju išmėginti!
Ingredientai
miltai: 500 gramų
mielės: 20 gramų
pienas: 250 mililitrų
natūralus jogurtas arba pasukos: 100 mililitrų (naudojau naminį jogurtą)
1. Iš pradžių mieles ištrinkite su cukrumi ir trupučiu šilto pieno, palaikykite kol suputos. Miltus išsijokite į didesnį dubenį, padarykite duobutę, į ją pilkite likusį pieną, mielių - pieno mišinį, aliejų, jogurtą, pusę kiaušinio, druską ir viską gerai išminkykite.
2. Tuomet įminkykite ištirpintą ir atvėsintą sviestą. Tešlą suformuokite į gražų rutulį, dėkite į dubenį (pateptą aliejumi), uždenkite maistine plėvele, padarykite kelias skylutes plėvelėje ir dėkite šiltai pakilti.
3. Po to pakilusią tešlą išverskite ant miltuoto paviršiaus, padalinkite į tris dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į apskritimą, jį supjaustykite į 8 trikampius.
4. Kiekvieną trikampį susukite voleliu, pradedant nuo plačiojo galo. Jeigu norisi, galite truputį sulenkti, tuomet rageliai bus išgaubti (man pačiai tokie gražiau).
5. Ragelius dėkite į kepimo skardeles, išklotas kepimo popieriumi, palikdamos tarpus, nes jie kils, apdenkite rankšluostuku ir leiskite pakilti maždaug 20-30 minučių.
6. Pakilusius aptepkite kiaušiniu, sumaišytu su šlakeliu pieno, pabarstykite sezamu, cinamonu su cukrumi, aguonomis, perliniu cukrumi ir dėkite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 20 minučių.
7. Pastebėjimas: Nuostabiai gardūs, minkštučiai ir gražučiai. Žemiau nuotraukose, galite matyti rageulius į kuriuos "įvyniojau" po šaukštelį juodųjų serbentų uogienės. Buvo labai gardu kavos puodeliu. Fantastiškas desertukas.
8. Pastebėjimas: Taip pat žemiau nuotraukose galite matyti paprastus, kurie buvo skanūs ir su pienu, ir aptepti sviestuku ar lydytu sūreliu pusryčiams.
9. Rekomendacija: Daugiau ragelių receptų rasite: Rageliai.