Kruasanai su šokoladu, iš šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos

2025-04-04 Autorius oSkanu.lt

Kruasanai su šokoladu, iš šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
Šie kruasanai su šokoladu yra lengvai paruošiami ir puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek užkandžiams ar desertui. Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla leidžia greitai paruošti traškius ir sluoksniuotus kruasanus, o šokoladas suteikia šiam patiekalui sodrų, saldų skonį. Kruasanai yra populiarus prancūziškas kepinys, kuris dėl paprasto paruošimo tapo mėgstamu viso pasaulio skoniu. Šis receptas su šokoladu sukuria malonų kontrastą tarp traškios tešlos ir minkšto, šilto šokolado viduje, todėl jis idealiai tinka tiems, kas nori palepinti save ar artimuosius.

Galimos ingredientų alternatyvos

  1. Šokoladas: Galima naudoti įvairias šokolado rūšis - tamsų, pienišką ar baltą, priklausomai nuo skonio pomėgių. Norint mažiau cukraus, galima rinktis tamsųjį šokoladą, o norint saldesnio skonio - pienišką arba baltąjį.
  2. Kiaušinio trynys: Jeigu norisi augalinės versijos, vietoj kiaušinio trynio galima naudoti augalinį pieną arba aliejų, kad suteiktų tešlai blizgesio.
  3. Sluoksniuota bemielė tešla: Galima išbandyti sluoksniuotą tešlą su mielėmis, kuri suteiks lengvesnę ir minkštesnę tekstūrą. Tačiau tuomet gali prireikti šiek tiek ilgesnio kepimo laiko.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Prieš pradedant tešlos paruošimą, rekomenduojama ją visiškai atšildyti – taip bus lengviau dirbti ir tešla nepraras sluoksniuotos struktūros.
  • Šokoladą galima pjaustyti į smulkesnius gabalėlius, kad jis tolygiau ištirptų ir užpildytų kiekvieną kąsnį.
  • Kruasanai puikiai tinka ne tik su šokoladu, bet ir su kitais įdarais – galima naudoti riešutų sviestą, uogienę ar riešutų kremą.

Ingredientai

    • šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1 pakuotės
    • šokoladas: 100 gramų
    • kiaušinių tryniai: 1 (išplakto su 1 valgomuoju šaukštu vandens)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešlą paliekama atšildyti kambario temperatūroje, kol tampa pakankamai minkšta.
  2. 2. Tuomet ją padalijama į du ar kelis mažesnius lakštus, jei lakštai didesni.
  3. 3. Ant kiekvieno tešlos gabalėlio dedama šokolado gabalėlių, tolygiai paskirstant pagal pageidavimą.
  4. 4. Tešla atsargiai susukama į kruasanų formą, užtikrinant, kad šokoladas liktų viduje.
  5. 5. Kiekvienas kruasanas aptepamas išplaktu kiaušinio tryniu, kad kepant išgautų auksinį atspalvį ir traškų paviršių.
  6. 6. Kruasanai dedami į iki 220 °C įkaitintą orkaitę ir kepami apie 20 minučių, kol paviršius tampa traškus ir auksinis.
  7. 7. Atvėsinti kelias minutes, o tada patiekti su kavos puodeliu ar mėgstamu gėrimu.

Raimonda

Labai gerai pavyko pagal šį receptą. Ačiū, kad pasidalinote! :)
Atsakyti
Kruasanai su šokoladu, iš šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
Panna cotta su uogų padažu
(1)
Moliūgų vafliai su pienu
(6)
Naminis jogurtas
(7)
Snikersinis tinginys
(14)