Labai įdomus karamelinis tinginys su karvutės saldainiais ir riešutais, itin nustebinęs savo puikiu skoniu. Aišku gal nėra labai tinkamas tiems, kurie nemėgsta saldžių desertų arba skaičiuoja savo kalorijas, bet.. :) Rekomenduoju pamėginti, Jūs nustebsite kaip skanu! Man toks "tinginio" pagaminimo variantas priminė kadaise, dar senais laikais draugės iš Sankt Peterburgo atvežtus desertus - pamenu, kaip juos mėgau ir jais lepindavausi!
Galimos ingredientų alternatyvos
Šis receptas yra gana lankstus, todėl galite eksperimentuoti su įvairiais ingredientais:
- Vietoje "Gaidelio" sausainių galite naudoti "Selga", "Juodasis Petras" arba "Maria" sausainius. Svarbu, kad jie būtų ne per saldūs ir turėtų tvirtą tekstūrą.
- Jeigu neturite "Karvutės" saldainių, galite naudoti bet kokius kitus karamelės saldainius arba net "Rasa", "Nomeda" ar "Kregždutė". Skonis šiek tiek keisis, bet desertas vis tiek bus nuostabus.
- Vietoje migdolų galite naudoti lazdyno riešutus, anakardžius, graikinius riešutus ar net pistacijas. Kiekviena riešutų rūšis suteiks desertui savito skonio.
- Riebią grietinėlę galima pakeisti kondensuotu pienu arba maskarponės sūriu, kas suteiks desertui dar didesnio kremiškumo.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Sausainius geriausia smulkinti rankiniu būdu, o ne elektriniu smulkintuvu, kad išliktų tinkama tekstūra – ne per smulki ir ne per stambi.
- Karamelizuojant saldainius, būtinai naudokite žemą temperatūrą ir nuolat maišykite, kad masė neprisviltų.
- Prieš supjaustant desertą, rekomenduoju jį bent 15 minučių palaikyti kambario temperatūroje – taip bus lengviau pjaustyti, o skonis bus intensyvesnis.
- Desertą galite papuošti šviežiomis uogomis, šokolado drožlėmis arba karamelės padažu.
- Laikyti šaldytuve hermetiškai uždarytame inde – taip išlaikysite šviežumą iki 5 dienų.