Autorius apie receptą
Labai įdomus karamelinis tinginys su karvutės saldainiais ir riešutais, itin nustebinęs savo puikiu skoniu. Aišku gal nėra labai tinkamas tiems, kurie nemėgsta saldžių desertų arba skaičiuoja savo kalorijas, bet.. :) Rekomenduoju pamėginti, Jūs nustebsite kaip skanu! Man toks "tinginio" pagaminimo variantas priminė kadaise, dar senais laikais draugės iš Sankt Peterburgo atvežtus desertus - pamenu, kaip juos mėgau ir jais lepindavausi!
Galimos ingredientų alternatyvos Šis receptas yra gana lankstus, todėl galite eksperimentuoti su įvairiais ingredientais:
- Vietoje "Gaidelio" sausainių galite naudoti "Selga", "Juodasis Petras" arba "Maria" sausainius. Svarbu, kad jie būtų ne per saldūs ir turėtų tvirtą tekstūrą.
- Jeigu neturite "Karvutės" saldainių, galite naudoti bet kokius kitus karamelės saldainius arba net "Rasa", "Nomeda" ar "Kregždutė". Skonis šiek tiek keisis, bet desertas vis tiek bus nuostabus.
- Vietoje migdolų galite naudoti lazdyno riešutus, anakardžius, graikinius riešutus ar net pistacijas. Kiekviena riešutų rūšis suteiks desertui savito skonio.
- Riebią grietinėlę galima pakeisti kondensuotu pienu arba maskarponės sūriu, kas suteiks desertui dar didesnio kremiškumo.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Sausainius geriausia smulkinti rankiniu būdu, o ne elektriniu smulkintuvu, kad išliktų tinkama tekstūra – ne per smulki ir ne per stambi.
- Karamelizuojant saldainius, būtinai naudokite žemą temperatūrą ir nuolat maišykite, kad masė neprisviltų.
- Prieš supjaustant desertą, rekomenduoju jį bent 15 minučių palaikyti kambario temperatūroje – taip bus lengviau pjaustyti, o skonis bus intensyvesnis.
- Desertą galite papuošti šviežiomis uogomis, šokolado drožlėmis arba karamelės padažu.
- Laikyti šaldytuve hermetiškai uždarytame inde – taip išlaikysite šviežumą iki 5 dienų.
Atsiliepimai