Moliūginės spurgos

2018-09-26 Autorius Nekenčiu virtuvės

Moliūginės spurgos
Moliūginės spurgos – tai purios, minkštos ir šiek tiek saldžios spurgos, kurios išsiskiria subtiliu moliūgo skoniu. Moliūgo tyrė suteikia tešlai drėgmės ir švelnumo. Šios spurgos dažnai būna gausiai apibarstytos cukraus pudra arba cinamoniniu cukrumi, todėl tampa dar labiau viliojančiomis. Kepamos iki auksinės spalvos, šios spurgos tampa traškios išorėje ir minkštos viduje. Moliūginės spurgos puikiai tinka šaltuoju metų laiku, jos puošia tiek šventinį stalą, tiek tampa jaukiu kasdieniu skanėstu, kuriuo norisi mėgautis su puodeliu karštos arbatos ar kakavos.

Redaktorės Vaidos komentaras - pagardinkite spurgų tešlą prieskoniais, tokiais kaip cinamonas ar muskato riešutas, sukursite jaukų ir kvapnų deserto pojūtį. Galite jas patiekti pamirkytas į šokoladinį ar glazūrinį padažą, kas suteiks desertui dar daugiau sodrumo. 

Ingredientai

    • Moliūgas: 500 g (supjaustytas ganėtinai nemažais gabaliukais arba 400 gramų moliūgų tyrės)
    • Šviežios mielės: 15 g (arba 1 arb. š. sausų)
    • Cukrus: 2 valg. š. (daugiau nereikia, nes bus gausiai barstome cukraus pudra)
    • Miltai: 2,5 stikl.
    • Saulėgrąžų aliejus: 1 valg. š.
    • Aliejus: kepimui
    • Cukraus pudra + cinamonas (apibarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Moliūgą išvirti pasūdytame vandenyje, nupilti į koštuvą, gerai nuvarvinti bei sutrinti iki vientisos masės. Šiek tiek atvėsinti (kad “nenužudyti” mielių).
  2. 2. Tuomet dėti mieles, cukrų, šaukštą aliejaus ir miltus. Gerai išminkyti. Jeigu limpa prie rankų, dėti dar miltų. Palikti maždaug 2 valandas pakilti.
  3. 3. Po to formuoti spurgas bei kepti įkaitintame aliejuje. Iškepusias išdėlioti ant popierinio rankšluosčio. Tada gausiai apibarstome cukraus pudra (sumaišyta su cinamonu, jeigu jį mėgstate).
Šokoladinis pyragaitis su putėsiais
(1)