Nedidelis prancūziškas pyragėlis - kanelės

Autorius apie receptą

Nedidelis prancūziškas pyragėlis – kanelės – tai vienas iš subtiliausių ir tuo pačiu įsimintiniausių Prancūzijos desertų, kilęs iš Bordo regiono. Šie mažučiai pyragėliai pasižymi nepakartojamu kontrastu – išorėje jie yra traškūs, karamelizuoti, o viduje – minkšti, beveik kreminės tekstūros. Tradiciškai kanelės kepamos iš specialios tešlos, brandinamos net iki paros, o tada ilgai kepamos vario formelėse, kad susidarytų ypatingai traški plutelė.

Nors tai klasikinis prancūziškas desertas, jis puikiai tinka ir mūsų stalui – kaip delikatus kąsnelis šalia kavos ar elegantiškas deserto pasirinkimas ypatingai progai. Šis receptas yra skirtas 12 kanelių porcijai, o bendra kalorijų vertė leidžia pasimėgauti desertu neatsisakant saiko.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Pienas: galima naudoti augalinį pieną (migdolų, avižų ar kokosų), jei vengiate laktozės.
  • Kiaušinių tryniai: vietoje jų galima naudoti daugiau visų kiaušinių, tačiau tekstūra bus kiek mažiau kremiška.
  • Vanilinis cukrus: galima keisti natūraliu vanilės ekstraktu ar vanilės pasta.
  • Romą: galima pakeisti konjaku arba visai atsisakyti, jei norite bealkoholinio varianto.
  • Kvietiniai miltai: galima naudoti speltos arba bemielius pyragų miltus, kad tešla būtų švelnesnė.
  • Cukrus: tiks ir rudasis cukrus, kuris suteiks kiek tamsesnį karamelinį atspalvį.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Tešlą reikėtų palikti bręsti šaldytuve bent 12 valandų – tai užtikrina tobulesnę tekstūrą.
  • Kanelių formeles būtina ištepti sviestu ir atšaldyti – taip kepimo metu geriau susiformuos traški plutelė.
  • Kepimo metu neatidarinėkite orkaitės – temperatūros pokyčiai gali sužlugdyti karamelizacijos procesą.
  • Jei neturite klasikinių varinių formelių, naudokite silikonines, bet rezultatas bus šiek tiek švelnesnis.
  • Būtinai kepkite kaneles žemiausiame orkaitės lygyje – ten geriausiai karamelizuojasi dugnas.

Ingredientai

    • pienas: 500 mililitrų
    • kiaušinių tryniai: 3
    • kiaušiniai: 1
    • cukrus: 250 gramų
    • miltai: 125 gramų
    • sviestas: 50 gramų
    • vanilinis cukrus su vanilės sėklytėmis: 0,5 valgomojo šaukšto
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • romas: 25 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia prikaistuvyje užverdame pieną kartu su vaniliniu cukrumi. Įdedame sviestą ir maišome, kol ištirpsta.
  2. 2. Tada į vieną dubenį įmušame kiaušinį ir sudedame trynius.
  3. 3. Kitame gilesniame dubenyje sumaišome miltus kartu su cukrumi.
  4. 4. Po truputį pilame į miltų mišinį kiaušinius ir nuolatos maišome šluotele. Kai tešla sušoka į vieną gabalą ir jau darosi sunku maišyti, po truputį pilame užvirusį pieną ir vėl nuolatos maišome šluotele. Pabaigoje supilame romą ir įberiame druskos. Viską gerai išmaišome iki vientisos masės. Idealiausia tokią tešlą užmaišyti iš vakaro ir palikti šaldytuve, kad subręstų.
  5. 5. Po to kanelių formeles ištepame minkštu sviestu ir padedame į šaldymo kamerą maždaug 10 minučių.
  6. 6. Paskui užpildome jas tešla ne iki pačio viršaus - apie du trečdalius kiekvienos formelės.
  7. 7. Pirmas 15 minučių kepame iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje ant pačios žemiausios lentynos ir nustačius apatinį kaitinimą. Po 15 minučių sumažiname temperatūrą iki 200 laipsnių, nustatydami kaitinimą iš apačios ir viršaus bei kepame dar 35 minutes.
  8. 8. Iškepusias kaneles iškart išimame iš formelių ir leidžiame atvėsti. Lepinamės!

Atsiliepimai

Vilma

Noreciau perskaityti komentarus kaip sekesi iskepti pagal si recepta
Atsakyti
Bananiniai vafliai su riešutais
(8)